Szentgotthárdon sem mertek szembe menni a rabszolgatörvénnyel

"Svájcot játsszák az ülésteremben, ennek ellenére mindent az állampárt elvárásai szerint tesznek."

A parlamentben és önkormányzati szinten is próbálja megakadályozni az ellenzék a rabszolgatörvény alkalmazását. Utóbbi vonalon határozatokat akarnak elfogadtatni a testületekkel arról, hogy az önkormányzati cégek nem használhatják ki a 400 túlórát.

Jellemzően azok a testületek döntenek így, ahol a kormánypárti képviselők száma nincs többségben.

Lábodi Gábor, a Jobbik szentgotthárdi önkormányzati képviselője szerdán közleményben tájékoztatott arról, hogy a helyi képviselő-testület is levetette napirendjéről a rabszolgatörvény elutasítását célzó előterjesztést.

„Ahogy az ország számos településén, Szentgotthárdon sem merte a fideszes többség megtárgyalni azt az előterjesztést, ami szerint a 100%-ban önkormányzati tulajdonú cégek ne alkalmazzák a törvény- és házszabályellenesen elfogadott rabszolgatörvényt.” – írta, hozzátéve, hogy Huszár Gábor fideszes polgármester szerint törvénytelen, ha a tulajdonos utasítást ad a cégvezetőnek, ezért értelmetlen az előterjesztés.

A jobbikos képviselő szerint viszont ennek ellentmond az a tény, hogy ahol eddig határozatban elfogadták a rabszolgatörvény helyi elutasítását, azt az illetékes Kormányhivatal sehol sem helyezte hatályon kívül.

A jobbikos politikus oda is szúrt a kormánypárti városvezetésnek:

„Javasolnám, hogy az ország legnyugatibb városának képviselő-testületi többsége ezentúl ne nevezze magát önkormányzatnak. Esetükben sokkal inkább beszélhetünk egy helytartóságról, ami gyáván és szolgalelkűen hajtja végre az állampárt érdekeit szolgáló utasításokat. Szolgalelkűek, mert folyamatosan hangsúlyozzák az országos nagypolitikától való elhatárolódást és Svájcot játsszák az ülésteremben, ennek ellenére mindent az állampárt elvárásai szerint tesznek. Gyávának pedig azért nevezhetők, mert nem mertek az emberek szemébe nézni azzal, hogy megtárgyalják az előterjesztést.”

Az ellenzéki képviselő szerint újra bebizonyosodott, hogy a Fidesz és az emberek érdekei teljesen ellentétesek országos és helyi szinten is, októberben pedig erről is véleményt mondhatnak majd a választópolgárok Szentgotthárdon.