Balczó Zoltán: a politikai küzdelmünket nem Brüsszelben kell megvívnunk

Az orbáni rendszer kiszabadította a gyűlölet szellemét a palackból.

A Jobbik EP-képviselője a magyar jogállamiságról szóló brüsszeli vitában abbéli meggyőződésének adott hangot, hogy a hazai politikai küzdelmeket nem Brüsszelben kell megvívni, hanem otthon, a magyar emberekkel együtt - utalt arra Balczó Zoltán, hogy a szocialista kormányok idejében pedig épp a Fidesz volt az, amelyik a belpolitikai kérdéseket az EU elé vitte.

Az Európai Bizottság is aggódik a magyar jogállamiságért

A brüsszeli plenáris ülésen Frans Timmermans üdvözölte a kérdés napirendre vételét, s rámutatott, hogy Magyarország önként, szuverén döntés útján vált az Európai Unió tagjává. A csatlakozással minden ország vállalja a közösségi szabályok betartását, az Európai Bizottság feladata pedig annak vizsgálata, hogy megfelelően eleget tesznek-e ennek - mondta.

Ugyanakkor a politikus rögzítette, minden alkotmányos eszközt föl kell használni Orbán Viktor rendszerének leváltása érdekében.

"A Magyarországon létrejött orbáni rendszer a hűbéri láncolatra és a korrupcióra épít, fokozatosan lebontja a jogállamot és kiszabadította a gyűlölet szellemét a palackból"

- mutatott rá tétre Balczó Zoltán a vitában.