Milliós kereset mellett jutottak szociális lakásokhoz a balmazi focisták

Egy ideje ezt sem fizették.

Miután Balmazújváros korábbi, Fidesz által támogatott polgármesterét Veres Margitot 2018 tavaszán jogerősen öt év börtönre ítélték, a nyári időközin nem sikerült nyernie a kormánypárt jelöltjének. A polgármesteri székbe Hegedűs Péter foglalhatott helyet, akinek már nem kellett kielégítenie a helyi fideszes országgyűlési képviselőkívánságát, hogy minél több önkormányzati pénzt öntsenek a helyi futballba.

Jogerősen öt év letöltendő börtönre ítélték Balmazújváros Fidesz által támogatott polgármesterét

Fórizs Ildikó tájékoztatása szerint az Elek Balázs vezette tanács megváltoztatta az elsőfokú ítéletet: az elsőrendű vádlott szabadságvesztését a próbaidő mellőzésével 5 évre súlyosította a korábbi 2 év helyett, 5 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától és szintén 5 évre a jogi egyetemi végzettséghez kötődő foglalkozástól. K.

Az Index beszámolója szerint az új városvezető annak is többször nekifutott, hogy kipaterolja a másodosztályú balmazi csapat játékosait a nekik kiutalt önkormányzati bérlakásokból, ahelyett hogy inkább veszni hagyta volna a helyi fiatalok lakhatását segítő EU-s pályázaton nyert 200 millió forintos támogatást.

A csapatot működtető önkormányzati cég ellentmondott az önkormányzatnak, ám ezzel csak még inkább felhívták a figyelmet a sportolók körüli visszáságokra.

Így derült ki az is, hogy a város tulajdonában álló 72 szociális rászorulóknak fenntartott bérlakásból egészen január közepéig 7-ben lakhattak profi labdarúgók, de a bérleti díjuk is megegyezett azzal, amit a rászorultsági alapon nyújtott ingatlanokért kért az önkormányzat.

Mindezt úgy, hogy azon játékosok is igénybe vehették, akik tavaly az első osztályban még havi egymilliós átlagfizetéssel rendelkeztek. Az önkormányzatnak köszönhetően ebből havonta mindössze 10-20 ezer forint közötti összeget kellett lakhatásra fordítaniuk.

Ráadásul nem elég, hogy elvették a helyet a rászorulók elől, de a polgármester beszámolója szerint a Balmazújváros Sport Kft. 2018 májusában fizetett legutóbb a bérlésért.

(Fotó: Varga György/MTI)