Február 23-án tartja a rendkívüli kongresszusát a Jobbik

Sneider Tamás szerint az EP- illetve az önkormányzati választáson még el tudnak indulni.

Február 23-ára hívta össze rendkívüli kongresszusát a Jobbik - mondta Sneider Tamás elnök a hvg.hu-nak. Ezen beszélik végig a különböző forgatókönyveket, így azt is, "mi lesz, ha a Jobbikot megszünteti a Fidesz, illetve annak állami szervei." Sneider szerint az EP-, illetve önkormányzati választáson még el tud indulni a párt, most a legrosszabb forgatókönyvük, hogy a 2022-es országgyűlési választás előtt szűnik meg.

Végképp eltörölni: újabb 270 millió forintra bünteti az úgymond független Állami Számvevőszék a Jobbikot

Miután a Fidesznél "mindent rendben találtak" az ellenzéki pártokat sorra büntetik, értelemszerűen a Jobbikot a legjobban. A legnagyobb ellenzéki pártot a volt fideszes országgyűlési képviselő által vezetett ÁSZ 136,4 millió forintra bünteti, ami mellett ugyanekkora összeggel csökkentik a párt állami támogatását. A Jobbik az ÁSZ döntése a magyar demokrácia elleni támadás.

A bírságról szólva a lapnak Sneider azt mondta, abban bíznak, hogy a Kincstár nem most követeli vissza a pénzt, hanem nem utalja el a következő negyedéves támogatásukat - ez nagyjából 130 millió forint -, a NAV pedig részletfizetést ad.

Sneider azért bizakodó, mert a gazdasági vezető tárgyalt a NAV-val, az ügyintéző pedig nem volt elutasító. Az előző, 331 milliós tételnél is haladékot kaptak. Szerinte a NAV-nak pénzügyi szempontokat nézve nem áll érdekében bedönteni a Jobbikot, hiszen akkor nem jut hozzá a pénzhez.