Továbbra sem tudni, hogy mennyibe is került az adófizetőknek Sting

A Szerencsejáték ugyanis üzleti titokra hivatkozik.

A portál még november 20-án nyújtott be közérdekű adatigénylést, amelyben a rendezvény költségeiről és a fellépők tiszteletdíjáról érdeklődtek. Ám minden hiába: a Szerencsejáték többszöröi megkeresésükre sem adott érdemi választ annak ellenére sem, hogy közpénzből fizették a rendezvényt. A lap ezért  fizették közpénzből a számlát a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH) fordult az ügyben.

Bár a NAIH vizsgálata még tart, a Szerencsejáték Zrt. különös választ küldött az ügyben a múlt héten. Mint írták, a koncert szervezésének feladataival a 2018-2019. évi integrált marketing-, kommunikációs- és rendezvényszervezési feladatok ellátására szerződött partnerét bízta meg a társaság, ebből kifolyólag közvetlenül nem szerződött a művészekkel. A koncertet az erre a célra megállapított keretösszegből fizették ki. A keretszerződés mellékletei üzleti titkot képeznek, mert annak nyilvánosságra kerülése a rendezvényszervező céget a piacon hátrányos helyzetbe hozná.

Magyarul nem fogják elárulni, hogy pontosan mennyibe is került az adófizetőknek a buli. Egyedül a keretösszeg biztos, ez pedig több mint 13,5 milliárd forint, amit a kormány egyik kedvenc kommunikációs cége, a Balásy Gyula érdekeltségébe tartozó  New Land Media Kft. nyert el.