Közös ellenzéki tüntetés lesz vasárnap a várban és az ÁSZ előtt

Orbán Viktor irodájától az Állami Számvevőszékhez vonulnak.

"Az ellenzéki pártok közös demonstrációt tartanak február 10-én, vasárnap délután a várbeli Szent György téren, Orbán Viktor új irodája előtt. Közösen fogjuk felemelni a szavunkat a munkavállalók életét megnehezítő rabszolgatörvény ellen, elmondjuk mi maradt ki Orbán Viktor évértékelőjéből, majd a rendezvény után az Állami Számvevőszék székháza elé vonulunk, hogy tiltakozzunk az ellenzéki pártok pénzügyi ellehetetlenítése ellen és megvédjük a magyar demokráciát. Várunk mindenkit, aki egyetért követeléseinkkel."

- áll a Jobbik keddi sajtómeghívójában. Mint kiderült, az összes ellenzéki párt részt vesz a tüntetésen. 

Mint ismert, a volt fideszes képviselő által vezetett Állami Számvevőszék sorra bünteti az ellenzéki pártokat, miközben a Fidesznél mindent rendben talált, a közpénzlenyúlásra szakodosodott kamupártokat pedig még csak nem is vizsgálta.

A legnagyobb bírságot a Jobbik kapta, a tavalyi 662 millió forint után ezúttal egy összesen 270 milliós büntetést róttak ki, tiltott pártfinanszírozás címén. A legnagyobb ellenzéki párt szerint viszont a NAV és a Magyar Posta felé tartozik a párt, az Állami Számvevőszék szerint ez már tiltott pártfinanszírozásnak minősül.