OMSZ: Egyelőre nincs súlyosabb következménye a nógrádi intenzív osztályok telítettségének

Nincs tudomása betegszállítási és ellátási anomáliáról Nógrád megyében az Országos Mentőszolgálatnak. Győrfi Pál, a szervezet kommunikációs vezetője az Alfahír kérdésére azt mondta: a szükséges intézkedéseket előre megtették az intenzív osztályok telítettségével kapcsolatban, így a betegek elhelyezése zavartalan.

Február elején derült ki, hogy a salgótarjáni és a balassagyarmati kórház intenzív osztálya sem tud hosszabb ideig betegeket fogadni az influenza miatt. Az intenzív ellátást igénylő páciensek elhelyezését ezért más megyei kórházakban kellett megoldani. Az OMSZ szerint ez azért nem probléma, mert:

"Amennyiben szükséges, a beteg az első ellátást úgy a balassagyarmati, mint a salgótarjáni kórház sürgősségi osztályain megkapja, és ezután stabil állapotban szállíthatjuk a megfelelő, progresszív ellátást nyújtó centrumba."

A szervezet azt viszont nem árulta el, hogy pontosan hány olyan beteg volt, akit egy másik megyei kórház intenzív osztályára kellett átszállítani a nógrádi intézmények telítettsége miatt.