Ezeket a civileket finanszírozzák külföldről

Lebuktak. Ismét.

Újabb nevekkel bővült azon szervezetek sora, amelyek külföldről kapnak támogatást, ezért külön listába gyűjti azokat a Civil Információs Portál. Tavaly nyáron még 121 szervezetet tartottak nyilván, most már 134 alapítvány, egyesület, klub szerepel a gyűjtésben - írja az Mfor.hu.

A sötétben bujkáló szervezetek között olyan veszélyes galeriket találunk, mint például Amerikai Kereskedelmi Kamara Magyarország, a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara, vagy épp a Magyar Autóklub. Ők például a "Ments életet # Lassíts" kampányukhoz kaptak támogatást a Nemzetközi Automobil Szövetségtől (FIA). 

Különösen mókás a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány listán való szereplése. Az alapítványt a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. alapította, magát a céget pedig Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata. Vagyis végső soron az erős fideszes bástyának számító, Cser-Palkovics András irányítása alatt álló város közvetett befolyása alá tartozó szervezet is sorosista lett, a törvényi kötelezettségek alapján - írja az Mfor.hu.

A listát böngészve igazi nemzetellenes csemegékre bukkanhat az ember.

Így például külföldről (is) finanszírozzák többek között a Baptista Szeretetszolgálat Alapítványt, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetet, a Rex Kutyaotthon Alapítványt, a Tudatos Vásárlók Közhasznú Egyesületét, a Magyar Vöröskeresztet, A Budapesti Fesztiválzenekar Alapítványt, a Zsidók Jézusért Alapítványt, a Szexmunkások emberi jogaiért Alapítványt, Budapest Táncszínházért Alapítványt, vagy épp a Kárpátaljai Szövetséget.

Persze a listába belefért azért néhány olyan szervezet is, amely jól illik a Fidesz épp aktuális kommunikációjába. Így került fel többek között a Budapesti Nyílt Társadalom Intézet Alapítvány, a Transparency International Magyarország Alapítvány vagy a Menedék - Migránsokat Segítő Egyesület is.