A Fidesz arra készül, hogy meggyengülnek az önkormányzati választásokon

A Fideszben dolgozó kommunikációs és politikai tanácsadók úgy látják, hogy az önkormányzati választásokon több vidéki nagyvárosban és Budapesten is gyengülni fognak a párt pozíciói - írja az Index. Gyökeres változástól nem tartanak, mert a közbeszéd fő témájának továbbra is a bevándorlást tartják, ami egyértelműen a kormánypártot segíti.

A lap forrásai szerint a tüntetések és a rabszolgatörvény összekovácsolták az ellenzéket, a kormánypropaganda ezért igyekszik konfliktust szítani a Jobbik és a baloldali pártok között. Az ellenzék közös fellépését nem tartják veszélytelennek a fideszesek, akik szerint akkor lehet igazán érdekes a helyzet, ha ezek a pártok 2022-re együttműködést tudnak kötni.

Az egyik névtelenséget kérő, a Fidesz frakciója mellett dolgozó tanácsadó szerint 2-3 erőközpontot már az idei önkormányzati választásokon elbukhatnak. A 2018-as országgyűlési választási eredményt legpontosabban előrejelző Medián adatai szerint az ellenzék nem erősödött jelentősen, de a rabszolgatörvény miatt félmillió szimpatizáns hagyta ott a Fideszt.

(Fotó: Béli Balázs / alfahir.hu)

sss
2019. Augusztus 23. | 20:45
.
sss
2019. Augusztus 23. | 20:45
.
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Nagy Béla Ádám

Friss