A Tottenham kiütötte a Dortmundot, a Real szűken nyert

Bajnokok Ligája.

A legutóbbi három kiírásban győztes Real Madrid 2-1-re győzött az Ajax Amsterdam otthonában, míg a Tottenham Hotspur magabiztosan, 3-0-ra verte a vendég Borussia Dortmundot a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntős párharcának első, szerda esti mérkőzésein.Amszterdamban a holland csapat az első félidőben hatásos letámadásának köszönhetően óriási fölényben futballozott, közel is állt a vezetéshez, ebben azonban a Bajnokok Ligájában debütáló videobíró akadályozta meg őket, Damir Skomina játékvezető ugyanis visszanézés után érvénytelenítette Nicolas Tagliafico fejesgólját.

A fordulást követően kijött a szorításból a Real Madrid és gyakorlatilag az első igazi helyzetét Karim Benzema révén gólra váltotta. Az Ajax negyed órával a vége előtt Hakim Ziyech találatával egyenlített, a spanyolok azonban a csereként szóhoz jutó Marco Asensio 87. percben szerzett góljával diadalmaskodtak.

A másik szerdai nyolcaddöntőben a Tottenham Hotspur rendkívül magabiztosan, 3-0-ra győzte le a Borussia Dortmund együttesét. A londoni Wembley Stadionban az első gólt szerző dél-koreai Szon Hung Min fantasztikus formában van: utóbbi 12 mérkőzésén összesen 11-szer volt eredményes.

A visszavágókat március 5-én rendezik.

Hét perc alatt szertefoszlott a Solskjaer-féle Manchester United legyőzhetetlensége

A Manchester United - Paris Saint-Germain BL-nyolcaddöntős párharc kimenetelére nem is olyan rég sima PSG továbbjutást tippeltünk volna, de aztán José Mourinho ment, Ole Gunnar Solskjaer jött, majd következett a hihetetlen széria: 11 meccs, 10 győzelem, 1 döntetlen - ráadásul nem csak Cardiffok ellen focizgattak Pogbáék, hanem többek között legyőzték a Tottenhamet és az Arsenalt is.