Négy nappal Andy Vajna halála után Mészáros Lőrinchez köthető emberek vehették át a TV2 irányítását

Vaszily Miklós az elnök.

A csatornát hitelező MKB Bank többségi tulajdonosához, Mészáros Lőrinchez köthető emberekhez kerülhetett a TV2 működtetése, a rendkívüli közgyűlést Andy Vajna halála után négy nappal, január 24-én tartották. Elnöknek Vaszily Miklóst választották.

A Válasz Online információi szerint a közgyűlést az Andrássy út 59. szám alatti épületben tartották, ez Mészáros Lőrinc tőzsdei társaságainak központja. A cikk a korábbi jelek, a helyszín és a személyi döntések alapján következtet az átvételre.

Két évvel ezelőtt az állami Eximbank helyett a Mészáros-féle MKB lett a TV2 finanszírozója, így zálogjogot szerezve a csoportra, ekkor már egyre több pletykát lehetett hallani arról, hogy a felcsúti ex-gázszerelőhöz kerülhet a csatorna.

Vaszily az elnök

Andy Vajna után az Echo TV-t is vezető Vaszily Miklós lett a csatorna elnöke. A Válasz szerint ő Mészárosék delegáltja, nem véletlenül kaphatta meg korábban az Echo TV-t, ami Mészáros Lőrinc tulajdonában áll. A megújult igazgatóság tagja lett a Mészároshoz köthető tőzsdei cégek jogi képviseletét ellátó Kertész Tamás József és a Duna Aszfalt Kft. ügyvédje, Czira Szabolcs Sándor, aki egyébként Szíjj László veje.

Gerkens maradt

Szintén Mészáros emberének számíthat Barna Zsolt, aki az MKB érkezése után került az igazgatóságba. Mellettük viszont ott van Dirk Gerkens, Rákosi Tamás, valamint Horváth Balázs. A testületbe beülhetett Vajna cégtársa, az amerikai Samuel Russel Falconello is. Ezt akár úgy is lehet értelmezni, hogy négy Mészároshoz és négy Vajnához köthető ember maradt a csúcsirányításban.

(Fotó: Mohai Balázs / MTI)