NER: Igazgató helyett csak egy titkárnő fogadta az országgyűlési képviselőket az MTVA-ban

Évi 92 milliárd forint közpénz elköltéséről van szó.

A kormánypárti sajtó, élén a közmédiával jelentősen felháborodott azon, amikor ellenzéki országgyűlési képviselők akarták beolvastatni petíciójukat az MTVA székházában, és eközben fegyveres őrökkel kellett dulakodniuk, hogy jogaikat gyakorolhassák az épület bejárása során.

Ugyanakkor a képviselők akkor sem járnak sikerrel, ha kerítésátmászás helyett a normáknak megfelelően próbálnak tárgyalásokat kezdeményezni az MTVA vezetőségével: jobbikos politikusok januárban csak a büféig (!) jutottak az épületben, amikor hivatalos tájékoztatást kértek a közpénzből működő Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezetőjétől, Dobos Menyhérttől. Igen, a vezérigazgató a büfében mondta el nekik, hogy nem válaszol semmire.

Varga-Damm Andrea és Potocskáné Kőrösi Anita szerdán újra az MTVA-hoz ment, de most sem jártak sikerrel. A vezérigazgató most előre közölte, hogy ezúttal is hiába mennek hozzá az országgyűlési képviselők, így végül csak egy titkárnő fogadta őket, aki újabb időpontegyeztetést ajánlott.

Az N1TV riportja:

A képviselők azt mondták, tovább küzdenek azért, hogy megváltoztassák a közmédiának azt a hírközlési gyakorlatát, amely láthatóan a kormányzat és a kormánypártok irányába tapasztalható teljes elfogultságon alapszik.