A fideszes városvezetés 52 millió forintot dugott a fideszes médiaholding zsebébe

Biztos független és józan kiadvány lesz.

A fideszes vezetésű székesfehérvári önkormányzat tulajdonában álló Fehérvár Mediacentrum Kft.

52 millió forint értékben bízta meg a Maraton Lapcsoport-Multivízió Kiadói Kft.-t heti megjelenésű közéleti magazin nyomdai előállítására és terjesztésére

Közbeszerzési Értesítőben meghirdetett szerződés nélkül (ez azt jelenti, hogy az önkormányzat kifejezetten ezzel a kft.-vel akart üzletelni). Csakhogy a Maraton Kft. tulajdonosa a Mészáros Lőrinc-féle Mediaworks Hungary Zrt., amelyet a felcsúti milliárdos felajánlott az Orbán Viktor által nemzetstratégiailag kiemelt KESMA-nak.

Tehát Cser-Palkovics András polgármester 52 millió forintnyi közpénzzel támogatta meg a Fidesz nagy médiaközpontját, hogy az csináljon a város számára egy bizonyosan nagyon független és színvonalas közéleti magazint. (Az okokról kérdeztük az önkormányzatot.)

A színvonal és a pártatlanság bizonyosan elvárható a KESMA-kiadványoktól, hiszen olyan sajtótermékek találhatóak itt, mint a Magyar Időkből lett Magyar Nemzet, a Ripost, a Hír TV, vagy épp az Echo TV, és amelynek korábbi vezetője, Varga István elismerte, a jó tollú újságírókat nem ott kell keresni.

Fideszes médiabirodalom vezetője: "Ez nem propaganda, ez nem sajtó, ez valami egészen más"

A 444 által szemlézett műsorban a volt fideszes képviselő, Varga István azt mondta:"Meg kéne szüntetni a szalagcímeket, amik mögött nincsen semmi, talán nem csak azzal kellene az újságíróknak foglalkozni, hogy hogyan rémisztik az embereket, és milyen negatív híreket terjesztenek (...) "igényes, jó tollú újságírókat, és nem kell megsértődni, nyugodtan mondhatom, inkább a másik oldalon látok."

Emlékezetes, hogy nem olyan a Cser-Palkovics vezette önkormányzat azzal került be a hírekbe, hogy közpénzből tüntette el a kormánykritikus üzeneteket a magántulajdonú plakátokról.

Székesfehérvárott az önkormányzati cég lemázolta a felségsértő feliratokat

Szombat este erősen ellenzéki hangvételű feliratok jelentek meg számos (egyébként üresen álló) székesfehérvári óriásplakáton - tájékoztatta lapunkat egyik helyi olvasónk. A feliratok kétségtelenül erősek, de a trágárságot szemmel láthatóan kerülték a feliratozók, a legkeményebb kifejezés is a „mocskos", valamint a „takarodj" volt.

(Címlap- és borítókép: Orbán Viktor és Cser-Palkovics András - fotó: MTI)