Korábban bankot is próbált rabolni az ámokfutó bűnöző

A Blikk információi szerint fegyveres bankrablásért ítélték el korábban azt a férfit, akit pénteken autós üldözés és tűzharc után fogtak el a rendőrök Budapesten, miután sikeresen megszökött a tárgyalásáról.

A lap szerint ő volt az a férfi, aki 2017-ben, miután megkísérelt kirabolni egy kőbányai bankfiókot, menekülni próbált, ám egy kisteherautó elgázolta. Sz. Károly akkor 9 év börtönt kapott fegyveres rablásért. Most egy kisebb súlyú bűncselekmény miatt vitték zárkájából a bíróságra: 1 év 1 hónap börtönt kapott, garázdaság és rongálás miatt.

A férfi ámokfutásáról és a szökésének hátteréről itt írtunk bővebben:

"Minek kell még történnie, hogy feltűnjön, kevesen vagyunk?!" A súlyos létszámhiány miatt szökhetett meg a fegyveres fogoly

Pénteken délben egy rab megszökött a Fővárosi Törvényszékről, miközben a büntetőügye tárgyalása zajlott. Az egyik vádlott elvette az őr fegyverét, a fejéhez szorította, majd kimenekült az épületből. Az utcán megállított egy autóst, beült mellé, és egészen a 15. kerületig jutott, ahol a tűzharcban tették ártalmatlanná és fogták el.

A lap  információi szerint az akció során 25 lövés dördült, ebből 7 a menekülő Sz. Károly testébe fúródott. A férfit életveszélyes állapotban vitték kórházba, azóta stabilizálták az állapotát.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Nagy Béla Ádám

Friss

A #moszkvater alapító-főszerkesztője szerint Zelenszkij a posztszovjet térség azon generációjához tartozik, amelyik politikai értelemben semmihez sem ért.