Demeter Márta nyilvánosságra hozta a Honvédkórháztól kapott levelét

Leszállnak róla?

Emlékezetes, a Fidesz és a médiája korábban arról cikkezett, hogy Demeter Márta VIP-kártyát igényelt a Honvédkórháztól, mindezt egy a kórházból kiadott/kilopott igénylőlapra hivatkozva írták. Pedig a dokumentumokból is láthatták, nem ez volt az igazság, hanem csak végső stádiumban lévő édesanyjával akarta az utolsó órákat együtt tölteni. Egyébként végül sem a politikus, sem pedig az édesanyja nem feküdt be a Honvédkórházba.

Demeter-ügy: "távoznia kell a honvédelmi miniszternek és a Honvédkórház parancsnokának is"

Közleményben reagált az LMP arra, hogy Demeter Márta társelnököt a Fidesz a honvédelmi minisztériumot és a Honvédkórházat egyaránt felhasználva akarta csőbe húzni, de a lejárató akcióból egy súlyos kegyeletsértés lett. Az ellenzéki párt szerint Benkő Tibor honvédelmi miniszternek és Kun-Szabó István vezérőrnagynak is távoznia kell.

A Facebook-bejegyzés közvetlen előzménye pedig a honvédelmi tárca mai közleménye, amelyben arra szólítják fel(!) Demeter Mártát, hogy öntsön tiszta vizet a pohárba.

"Arra kérjük Demeter Mártát, vállalja fel, vagy működjön közre az igazság kiderítésében, és járuljon hozzá az általa és édesanyja által a Honvédkórházhoz benyújtott kérelmek nyilvánosságra hozásához, amelyekből egyértelműen kiderül, hogy ki hazudik, vagy ki a kegyeletsértő. Az iratok a Honvédkórházban rendelkezésre állnak, azokat az arra jogosultak bármikor megismerhetik".

A politikus ezért néhány mondat mellett nyilvánosságra hozta az emailt, ami bizonyítja, Demeter Márta csak az édesanyját szerette volna helyre befektetni, ahol vele maradhat éjszaka is kórteremben.

Mint írta, a honvédelmi miniszter átlépett egy határt.

"Mára emberileg is megbukott, hiszen pontosan tudta, hogy mi a helyzet. Itt a Honvédkórház levele ami egyértelműen igazolja, amit korábban elmondtam. Kizárólag a miniszter tartozik magyarázattal, hogyan történhetett meg, hogy kitöltött egészségügyi kérelem nyomtatvány került az egyik propagandalapjukhoz. Benkő Tibor egy hét mély hallgatás után a mai napig adós az ügy kivizsgálásával és a válaszokkal. Ez nem mentesíti e tudatos és aljas támadás megrendelőit, végrehajtóit a felelősségrevonás alól. Árulja el végre a miniszter a nyilvánosságnak, mégis mit takargatnak? Mitől félnek ennyire?"

Később pedig így fogalmazott:

"A mai nappal pontot teszek a hazudozásaitokra, mert se kedvem, se időm nincs veletek foglalkozni. De dolgom még van veletek. Mert ti is ugyanúgy tudjátok, ahogy mi, a rendszeretek sokkal gyengébb, mint amilyennek mutatja magát. És ahogy nap nap után dolgozunk a lebontásán, úgy válnak egyre nyilvánvalóbbá a gyengeségei, melyek elvezetnek a teljes összeomlásáig. És mi ott leszünk, és készen állunk, hogy elvégezzük azt a munkát, ami a politikusok dolga. És nem fogunk elengedni benneteket számonkérés nélkül. Felépítünk egy stabil és erős Magyarországot. Ezt a munkát nekünk magunknak kell elvégeznünk. Mi erre a feladatra jelentkezünk."

Remélhetőleg ezzel lezárul ez a gyászos történet.

A teljes poszt: