Még a hűtőt is lefoglalták a végrehajtók egy jobbikos politikusról hazudó újság szerkesztőségében

Ritka az ilyen, meg kell becsülni.

A jobbikos politikusokat országszerte több száz, jellemzően a kormánypártok holdudvarába tartozó médium támadja napi szinten, ugyanakkor viszonylag ritka esemény, hogy az ezek miatti pereskedés végrehajtásig jusson.

Az ugyanis mindennapos, hogy a legnagyobb ellenzéki párt megnyeri a helyreigazítási pereket, de az érintett médiumok a bíróságok felszólítására előbb vagy utóbb, de kitesznek egy helyreigazítást, és kifizetik a sérelemdíjakat valamint az eljárási költségeket.

Kaposvár egyik lapja, a 74nullanulla.hu viszont nem így tett, ők inkább megvárták a végrehajtókat, akik még a hűtőjüket is lefoglalták.

Az esetről a kapost.hu számolt be: azt írják, a napokban egy kaposvári végrehajtó munkatársai kopogtattak a 74nullanulla című „online magazin” szerkesztőségébe, s hatósági zár alá vették az ott lévő berendezési tárgyakat dr. Takács Richárd végrehajtást kérő javára, miután az ellene elvesztett sajtóper után semmilyen fizetésnek nem tettek eleget.

Dr. Takács Richárd a Jobbik képviselője a Somogy megyei közgyűlésben, és elég sok lejáratási akción van már túl - intenzíven támadták egy sétálóutcai parkolással, és egy korábban általa vezetett szórakozóhellyel kapcsolatban is. A róla valótlanul leírtak miatt került sor számos sajtó-helyreigazítási, rágalmazási és személyiségi jogi perre, melyből a kapost.hu szerint hármat már jogerősen megnyert a képviselő, de a Kaposvár Most, valamint a 74nullanulla sem a helyreigazításokat nem volt hajlandó közzétenni, sem a per- és egyéb költségeket nem fizették ki.

Ezért utóbbinál, a 74nullanullánál elsőként jött el az ideje a végrehajtásnak, és

a jegyzőkönyv szerint bútorokat, hűtőt, nyomtatót foglaltak le összesen 610 ezer forint értékben.

Megkerestük Takács Richárdot, aki az Alfahírnek megerősítette a történteket. Azt mondta, tavaly nyár óta számos bírósági ügyet nyert meg az önkormányzathoz köthető Kaposvár Most és a 74nullanulla című lapokkal szemben, de ezek annak ellenére, hogy „a hazugságot marha könnyen leírják”, a jogerős bírósági ítéleteknek már nem szeretnek engedelmeskedni.

Megtudtuk, hogy több végrehajtás is zajlik párhuzamosan a kormánypártokhoz köthető helyi lapokkal szemben, bár ezek nehézkesen haladnak. Végül az egyik végrehajtó állítólag megelégelte, hogy a 74nullanullát kiadó cégnek még a bankszámláján sincs annyi pénz, hogy arról levonhassanak 30 ezer forintot és a további perköltségeket, így

„még a széket is lefoglalta, amin ültek”.

Az Alfahírnek Takács Richárd azt mondta, a végrehajtástól sem vár morális javulást ezeknél a szerkesztőségeknél, mert szerinte „maffiaszerű” módon működnek, alávetve magukat a város politikai vezetésének. Úgy vélte, hogy akik a lejáratásokban részt vesznek, valójában nem többek a helyi fideszes hatalom „szolgáinál”, akik utasításokat követnek.