Sokáig 0-0 volt, aztán kétszer is lecsapott az Atlético a Juventusra

Bajnokok Ligája.

Az első lehetőség a Juventus előtt adódott, Cristiano Ronaldo a 9. percben végezhetett el szabadrúgást, a bombát viszont Oblak szögletre tolta, a 12. percben újra az olaszok veszélyeztettek, Bonucci fejelt fölé.

A 15. percben az Atlético is helyzethez jutott, Thomas Partey lövését Szczesny védte. A 29. percben Griezmann próbálkozhatott szabadrúgásból, ballal a rövidre csavart de Szczesny ismét a helyén volt. Az 50. percben Chiellini hibája után Griezmann ugratta ki Diego Costát, Bonucci nem tudta megállítani, Costa viszont nem találta el a kaput. Az 53. percben már Griezmann került ennél is nagyobb helyzetbe, a kapust átemelte, de Szczesny még beleért és a labda kifelé pattant a lécről.

A 70. percben rövid időre megszerezte a vezetést az Atlético, Filipe Luis ívelése után Morata fejelt a kapuba, de videóbírózás után érvénytelenítették a találatot, mert a csatár ellökte Chiellinit.

A 78. percben már a VAR sem mentette meg a Juvét, szöglet után Morata középre stukkolt, a védőkről Giménez elé került a labda, elcsúszott, de estében 7 méterről gólt lőtt, Bonucci közben a földre került, de itt nem láttak szabálytalanságot, ez már érvényes volt.

A 83. percben aztán lecsapott a Juventus által is csábított Godín. Griezmann ívelt be jobbról, csúsztatás után oldalra került a labda, Godín éles szögből ellőtte, Ronaldón megpattant, végül a hálóba került a labda, 2-0, az Atlético két gólját két középhátvéd szerezte.

A 89. percben a Juventus megszerezhette volna a számukra nagyon fontos idegenbeli találatot, Ronaldo gurította vissza a labdát, Bernardeschi 15 méterről lőhetett, de Oblak kitolta a léc alól. A vége 2-0, borzasztó nehéz dolga lesz a Juventusnak a kőkeményen védekező Atlético ellen Torinóban.

+1 Diego Simeone gólöröme:

+2: Cristiano Ronaldót nem igazán kedvelik az Atlético szurkolói, ami a Realban eltöltött évei miatt érthető és ennek előszeretettel hangot is adtak meccs közben, a portugál válaszul megmutatta, hogy hány BL-címnél jár:

A másik meccsen a Schalke hazai pályán kikapott a Manchester Citytől 3-2-re.

(Fotó: Twitter)