Márki-Zay: előbb támogatnék egy tisztességes fideszest, mint egy tisztességtelen ellenzékit

"Mi nem önmagában a Fidesz ellen vagyunk..."

Márki-Zay Péter a 168 Órának beszélt arról, hogy "(...) Előbb támogatnék egy tisztességes fideszes jelöltet, mint olyasvalakit, akit egy büntetőeljárásban már elítéltek, vagyis például Hunvald Györgyöt." A hódmezővásárhelyi polgármester azután fogalmazott hasonlóan egy székesfehérvári és budapesti fórumon is, hogy a pletykák szerint az MSZP erzsébetvárosi szervezete Hunvald Györgyöt indíthatja az önkormányzati választáson. Az MSZP cáfolta a hírt.

Mi nem önmagában a Fidesz ellen vagyunk, hanem az elmúlt 28 évben meghonosodott, megkérdőjelezhető politikai kultúra ellen. Ezen akarunk változtatni, és ebben akarunk megtisztulást elérni

– mondta Márki-Zay.

Márki-Zay Péter: „Négy pártra kell koncentrálni"

Az ellenzék a 2018-as év talán egyetlen felhőtlen győzelmét az akkor még kancelláriaminiszterként regnáló Lázár János otthonában, Hódmezővásárhelyen aratta. Pénzt, paripát, fegyvert nem sajnálva álltak be egy jelölt mögé, aki a diadal után házalni kezdett saját példájával. Tanácsát nem fogadták meg, de nem adta fel és új mozgalom megalapításával fordult rá az EP- és helyhatósági választások évére.

(Fotó: Béli Balázs / alfahir.hu)