250 millió dollárra perelte egy diák a Washington Postot

A 16 éves Nicholas Sandmann beperelte a Washington Postot jóhírnév megsértéséért, szerinte a lap szándékosan hamisan vádolta rasszista indíttatású cselekménnyel, amikor egy abortuszellenes tüntetés után őslakos amerikaiakkal futottak össze. A történet nehezen ítélhető meg, mert az antiszemita Fekete Héber Izraeliták szekta tagjai is a helyszínen voltak, nem egyértelmű, hogy pontosan mi történt, de ebben a cikkben megpróbáltuk összefoglalni:

A Fekete Héber Izraeliták balhéztak az Őslakos Népek Menetével, amiből a fehér katolikus középiskolások jöttek ki rosszul

Vasárnap körbeszaladt a világsajtón a hír: Washingtonban két tüntetés erőszakmentesen egymásnak feszült, melynek jelképe az lett, hogy Nick Sandmann trumpista fehér katolikus középiskolás piros MAGA-sapkában pimasz mosollyal néz az arcától néhány centire doboló Nathan Phillips őslakos szemébe.

Sandmann 250 millió dollárra perelte a Washington Postot, ez nagyjából 70 milliárd forint. Jeff Bezos 2013-ban ennyiért vette meg a komplett újságot.

(Reuters)