Az amerikai parti őrség rasszista tisztje terrortámadásra készült

A rendőrök 15 lőfegyvert, több mint ezer töltényt, valamint tiltott szereket, növekedési hormonokat és szteroidokat foglaltak le Christopher Paul Hasson marylandi lakásában. A férfi az Egyesült Államok parti őrségének tisztjeként szolgált, vállaltan rasszista és terrortámadásra készült.

Hasson listát írt célpontjairól, amin több demokrata politikus is szerepelt, például Nancy Pelosi házelnök és Chuck Schumer, a szenátus demokrata frakciójának vezetője. Hasson 2017 óta tanulmányozza a norvég terrorista tömeggyilkos, Anders Breivik dokumentumát, ebből meríthetett ihletet a tiszt.

Hasson legszívesebben szinte az egész emberiséget kiirtotta volna, 2017 júniusában egy vázlatként elmentett mailben így írt: "egy olyan módszerről álmodozom, amivel szinte mindenkit ki lehetne irtani a Földön. Talán valami járvány lenne a legsikeresebb, de vajon hogy szerzek spanyol náthát, botulizmust, lépfenét? Nem tudom, de valamilyen megoldást csak találok".

(BBC)

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Nagy Béla Ádám

Friss

A #moszkvater alapító-főszerkesztője szerint Zelenszkij a posztszovjet térség azon generációjához tartozik, amelyik politikai értelemben semmihez sem ért.