15 év alatti magyar korcsolyázónál mutattak ki kemény doppingszert

Egy egyelőre meg nem nevezett 15 éves kor alatti magyar korcsolyázónál komoly doppingszert mutattak ki egy ellenőrzés során. Ilyen fiatal korban ez eleve nem jellemző, de a korcsolyázóknál még a felnőttek között sem volt hasonlóra példa.

Az Index viszont most kiszúrta, hogy a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség honlapján egy héttel ezelőtt megjelent egy közlemény, amiben arról tájékoztattak, hogy a Magyar Antidopping Csoport versenyen kívüli vizsgálata során egy versenyzőjénél az „A” próbánál tiltott szer jelenlétét mutatták ki.

Ráadásul az érintett versenyző a közlemény szerint 16 éven aluli, az Index pedig egy másik forrástól úgy értesült, hogy pontosabban 15 év alatti.

A fiatal sportoló a teszt után a „B” próbát kérte és vétkességét tagadja.

A MOKSZ közölte, hogy fiatalkorú veszélyeztetése és teljesítményfokozó szerrel való visszaélés gyanúja miatt rendőrségi feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen.

Közleményükben azt írták, a magyar korcsolyasportban eddig soha, egyetlen doppingvétség sem fordult elő, a szövetség maradéktalanul érvényesíti a zéró tolerancia alapelvét, és mindenben együttműködik a Magyar Antidopping Csoporttal, valamint a bűnüldöző hatóságokkal a vétkes személyének kiderítése érdekében.

Az ugyanis nincs kizárva, hogy a sportoló tudtán kívül kapott a Stanozolol nevű szerből, ami főleg ilyen fiatal korban elég veszélyes az egészségre.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Nagy Béla Ádám

Friss

A #moszkvater alapító-főszerkesztője szerint Zelenszkij a posztszovjet térség azon generációjához tartozik, amelyik politikai értelemben semmihez sem ért.