Fordított állatkert Kínában

Egy kínai állatkertben végig fordított napot tartanak. Itt az emberek, a látogatók vannak ketrecben, míg az állatok szabadon járnak-kelnek. Mármint vélhetően a nagyobb kerítésen belül. A látogatók is csak néhány órára próbálhatják ki, milyen is ketrecben lenni, ha kívülről minden lény őket bámulja. Szerencsére nem így kell leélni az életüket.

A Lehe Ledu Állatkertben így próbálják közelebb hozni az állatokat az emberekhez. A The Mind Unleashed honlap összeállítása szerint az állatkertben elsősorban nagymacskákkal és medvékkel lehet ilyen módon találkozni. Chan Llang szóvivő az OddityCentralnak azt nyilatkozta, hogy “A látogatóknak be akarjuk mutatni azt az izgalmat, amit egy nagymacska követése és támadása jelent, de természetesen kockázatmentesen”.

A mozgó ketreceken és buszokon vannak olyan nyílások, amelyeken keresztül húsdarabokat lógatnak a vadállatoknak, de a látogatók a járműveken belül így is védve vannak. A látogatókat figyelmeztetik, hogy az ujjukat ne dugják ki a ketrecen, mert az éhes ragadózoknak teljesen mindegy, hogy melyik húst veszik el.

Hiába minden óvintézkedés, a Daily Mail és mások szerint is veszélyes az állatkert, és csak idő kérdése, hogy mikor következik be egy baleset. Ennek ellenére az állatkert nagyon népszerű. Négy éve nyitott, és három hónapra előre el vannak adva a belépőjegyek.