Ismét a McLaren volt a leggyorsabb Barcelonában

Sebastian Vettel csúnyán összetörte a Ferrarit.

Carlos Sainz már a teszt első felében megfutotta a nap legjobb eredményét. Igaz az öröm nem tartott sokáig, ugyanis technikai probléma miatt megállt alatta a McLaren. Nem sokkal az első megszakítás után ismét előkerült a piros zászló, ezúttal Verstappen járt úgy, mint Sainz – a bokszutca végén állt meg alatta a Red Bull. Rövidesen ezután Sebastian Vettel a gumifalba csapódott. A Ferrari annyira összetört, hogy órákon keresztül javításra szorult. Vettelt kivizsgálták a biztonság kedvéért az orvosi központban, de hamar kiderült, hogy semmi baja nincsen. A Ferrari az eset után megerősítette, hogy nem vezetői hiba, hanem valamilyen technikai probléma okozta az esetet. A délelőtti etap során végül Sainz volt az élen Vettel és Verstappen előtt. A legszorgalmasabb pilóta Valtteri Bottas volt, aki 74 kört tett meg az első négy órában.

Fan Made Footage of Sebastian Vettel's F1 crash in Barcelona! F1 Pre season testing 2019

F1 Driver Sebastian Vettel crashed heavily during the 2019 F1 Pre Season testing in Barcelona. Here is some fan made footage of the crash! Luckily Seb is okay!

A délután folyamán a Ferrari sokáig nem tudott kihajtani a bokszutcából, mivel hosszú ideig javították az autót. A hírek szerint az orrkúpot, az első szárnyat és az első felfüggesztést is le kellett cserélni.

Az utolsó órákban Sergio Pérez a leglágyabb gumin feljött a második helyre, míg Kimi Raikkönen a harmadikra. Charles Leclerc a Ferrarival csak az utolsó percekben tudott kihajtani és csupán egy installációs körre futotta. A legtöbb kört a Mercedes teljesítette: két pilótájuk összesen 176 kört tett meg.