Leváltotta az ellenzék a szombathelyi tévé vezetőjét

Ezt is megértük: a Fidesz szerint  politikai gyilkosság és tisztogatás zajlik a városban.

Ellenzéki javaslatra a közgyűlés leváltotta a Szombathelyi Televízió igazgatóját, Lovass Tibort, a Helyi Televíziók Országos Szövetségének elnökét, valamint az Evangélikus Egyház sajtófőnökét – írja a Mérce.hu.

A tudósításban kiemelték, hogy bár az ellenzék elismeri Lovass szakmai munkáját – így például a Savaria Filmszemle elindítását – véleményük szerint a tévé a jelenlegi igazgatóval se nem objektív, se nem pártatlan, így már holnaptól menesztik.

Mint ismert, Szombathelyen kisebbségbe szorultak a kormánypártok, így a közgyűlést gyakorlatilag az ellenzék irányítja. Erről itt írtunk bővebben:

Áll a bál Szombathelyen: az ellenzék gyakorlatilag átvette az irányítást a közgyűlésben

Elfogyott a többség: a városban a fideszes többséget eddig a Pro Savaria színeiben politizáló Molnár Miklós alpolgármester biztosította, ő azonban az elmúlt hónapokban szakított a kormánypárttal: az utóbbi hónapokban azonban annyira megromlott a kapcsolatuk, hogy a csütörtöki közgyűlés első napirendi pontja éppen Molnár Miklós alpolgármester visszahívása lett volna, de azt az érintett és a Jobbik képviselőjének szavazatával az ellenzéki többség levette napirendről.

A Szombathelyi Médiaközpont vezetésére két évre kinevezték Halmágyi Miklóst, feladata lesz többek között a pártatlan szombathelyi média megszervezése, valamint az ingyenes helyi lap újraindítása.

A Fidesz-KDNP valamennyi helyi képviselője védelmébe vette a tévé jelenlegi igazgatóját, hosszasan ecsetelve szakmai kiválóságát. A városban kvázi ellenzékbe szorult kormánypártok szerint a – természetesen bevándorláspárti – ellenzék gyakorlatilag politikai gyilkosságot és tisztogatást hajt végre.

A Puskás Tivadar polgármester szerint a szakemberek "politikai alapú félreállítása tipikusan baloldali stratégia."