Már ebben a hónapban elkezdik központilag megoldani a beteg gyerekek melletti szülői elhelyezést

Kiharcolták.

Soron kívül, az első negyedév végén elindul az  Állami Egészségügyi Ellátó Központ által fenntartott kórházakban a szülők elhelyezésére szolgáló ágyak beszerzése – adta hírül az ÁEEK szombat délutáni közleménye.

"A magyar kormány évente 660 millió forintot biztosít a kísérő szülők ellátására. A kórházak közül legtöbben már korábban megteremtették a beteg gyermekek közeli hozzátartozóinak a megfelelő elhelyezését, míg van néhány intézmény, amely nem teljesítette az ezzel kapcsolatos elvárásokat. Fenntartóként mindent megteszünk azért, hogy a hozzátartozó megfelelő elhelyezésével is segítsük a beteg gyermekek gyógyulását" 

- áll a közleményben, amit azután adtak ki, hogy szombat délelőtt három civil csoport, a Segítség Közvetítők, az Anyák az anyákért és a Magyar anyák közös akciót szervezett a Heim Pál Kórház elé, és a flashmob után egy petíciót is indítottak. 

A probléma egy sárbogárdi férfi akcióján keresztül került a médiába, aki megelégelve, hogy a beteg gyermekeik mellett sokszor a földön kell aludniuk az édesanyáknak a kórházakban gyűjtésbe kezdett és néhány hónap leforgása alatt az Anyák az anyákért alapítvánnyal több mint 30 kórháznak szállítottak le összecsukható, könnyen tisztítható ágyakat.

Ágyat az anyukáknak! - folyamatosan szállítják a kórházi padlón fekvő anyukáknak az ágyakat

Novemberben indított gyűjtést egy sárbogárdi édesapa, miután hároméves kislányát a székesfehérvári kórházban ápolták, és ott azzal szembesült, hogy az anyukák egy része a földön, vagy a székeken kénytelen aludni gyermeke mellett.