"Kijavították" a Fidesz és a kormány propagandaplakátjait

A nyugdíjfolyósító épületéhez vonultak az ellenzéki képviselők, hogy a köztisztviselői rabszolgatörvény ellen tiltakoznak. Közben átfestették a kormány plakátjait is.

Több baloldali politikus is úgy döntött, hogy gyalog mennek át a Váci úti épülethez, útközben pedig a kormány és a Fidesz propagandaplakátjait "javítják" ki. Az LMP és a Jobbik képviselői már a nyugdíjfolyósító épülete előtt vannak. Azért itt, mert ahogy már lapunk is beszámolt róla, március 1-jével életbe lépett a köztisztviselői rabszolgatörvény is, amely gyakorlatilag kilenc órásra növeli a munkaidőt, ráadásul egy sor további szigorítást tartalmaz.

Az ellenzéki pártok képviselői bemehettek az épületbe, ahol fogadták is őket. A politikusok a köztisztviselők és közalkalmazottak 12 pontos követelését ismertették a nyugdíjfolyósító vezetésével. 

A tárgyalások után a képviselők sajtótájékoztatót tartottak.

Varju László (DK) szerint bebizonyosodotott, hogy "az ég kék, a fű zöld, Orbán Viktor hazudik", a nyugdíjfolyósítóban pedig alkalmazzák a rabszolgatörvényt. Kepli Lajos (Jobbik) azt mondta: nem fogják hagyni, hogy lábbal tiporják a dolgozók jogait, ezért az ellenzéki pártok továbbra is együttműködnek, hogy ne alkalmazhassák a rabszolgatörvényt a közszférában sem. Szél Bernadett (független) szerint várhatóan nem is emelkedik minden dolgozó bére. A képviselő példátlannak nevezte, hogy a főigazgató letagadta, hogy késtek volna a nyugdíjak januárban.