Rita Ora is fellép az idei EFOTT-on

A közlemény szerint Rita Ora havi több mint 18 millió hallgatóval rendelkezik a Spoitfy-on, közös dalt jegyez Aviciivel, legújabb kislemeze, az OWY a napokban jelent meg. A popdíva dalait folyamatosan adják a magyarországi rádiók is.

Rita Sahatciu néven Koszovóban született, egyéves volt, amikor családja a délszláv háború elől Angliába menekült, ahol édesapja a könnyebb kiejthetőség érdekében Orara változtatta vezetéknevüket. Kezdetben a család pubjában énekelt, a nagyközönség először Craig David Awkward című dalában hallhatta őt, 2007-ben.

Két évvel később az Eurovíziós Dalfesztiválon Angliát szerette volna képviselni, de végül visszalépett, mert úgy vélte, még nem áll készen erre a feladatra. Újabb két évvel később robbant be a köztudatba a Dj Fresh-sel közös Hot Right Now című slágerrel. Innentől kezdett szárnyalásba a karrierje: R.I.P. című dalával, majd Ora című albumával a toplisták élére tört - írják.

A Bebe Rexha, Charli XCX és Cardi B társaságában közösen készített Girls című slágerének klipjét 57 milliószor nézték meg szerte a világon, emellett dolgozott együtt James Morrisonnal és Iggy Azaleával is. A tévében és a mozivásznon is feltűnt: többek között a Halálos iramban 6. részében, és A szürke ötven árnyalata című trilógiában is láthatta őt a közönség.

Rita Ora koncertje mellett megközelítőleg 200 zenei programmal várja a 2019-es EFOTT a látogatókat. A magyar előadók közül már biztosan fellép a fesztiválon a Halott Pénz, Majka, a Margaret Island, ByeAlex és a Slepp, a Tankcsapda, a Supernem, a Road és az AWS is - olvasható a közleményben.