Nyilván nem akarja elárulni az úgynevezett közmédia, hogy az ellenzéki képviselők hogyan okoztak 23 millió forint kárt

Még számolgatják az üszkösödő romok között a bombatölcséreket.

Döntéselőkészítésre és büntetőeljárásra hivatkozva nem árulják el, melyik ügyvéddel mennyiért szerződött a közmédia az ellenzéki képviselők feljelentésére - írja az Azonnali.hu.

Mint ismert, a köztévének nevezett csatorna hírhamisító vezetője levelet írt Kövér Lászlónak, amiben az állt, hogy az MTVA-nak több mint 23 millió forintos kiadása keletkezett azzal összefüggésben, hogy a decemberi tüntetések során ellenzéki képviselők bementek a közmédia székházába. Tételes elszámolást nem közöltek ugyan, de többek között ablakelemek cseréjére és ügyvédi költségekre hivatkoztak. Utóbbi kapcsán azt is megemlítette, hogy „több száz jogsértés miatt” tettek feljelentést.

Kövér László szorgalmas volt, tovább is küldte gyorsan a parlamenti frakióknak. Ezután Ungár Péter adatigényléssel fordult az MTVA-hoz, hogy megtudja: pontosan milyen elemekből áll össze az említett 23 millió forintos kár, és kit bíztak meg az ügyvédi feladatok ellátásával az ellenzéki képviselők állítólagos jogsértéseivel összefüggésben. Ha pedig ezeket az ügyeket is az állandó jogi képviselőjük látja el, akkor közöljék, hogy mennyi díjtöbbletet jelentett a feljelentésekkel kapcsolatos eljárás – kérte még Ungár.

Az MTVA szerdán küldte meg a válaszlevelét a képviselőnek, amiből kiderül:

Ungár egyik kérdését sem hajlandók megválaszolni, szerintük ugyanis azok egy része döntéselőkészítő adat, ami az infotörvény értelmében tíz évig nem nyilvános, más részük pedig folyamatban lévő büntetőeljárásokhoz kapcsolódóan a nyomozás adatait képezik, és ezért nem tehetők közzé.

Mint ismert, a propagandatévé működése évente 90 milliárd forintjába kerül az adófizetőknek.