2-0-nál állt be a két csere, öt perc alatt megfordították a meccset

Elképesztő fordítás a Haladás-Újpest meccsen.

A Haladást gyakorlatilag mindenki elkönyvelte az NB1 egyik idei kiesőjének, ami a tetemes ponthátrány miatt maximálisan érthető, de a szombathelyi csapat egy héttel ezelőtt életjelet adott magáról: óriási meglepetésre idegenben verték az élmezőnyhöz tartozó Budapest Honvédet, 1-3-ra. Ha reményt nem is adott egyetlen győzelem, de legalább valamennyi önbizalmat nyerhettek belőle a játékosok.

Szombaton hazai pályán fogadták a szintén élmezőnybeli Újpestet, a pontszerzést is, hát még a győzelmet a bravúr kategóriába sorolták előzetesen. A meccs a papírformának megfelelően indult: Novothny Soma révén a 17. percben gólt lőtt az Újpest, majd szintén Novothny a 38. percben megduplázta az előnyt, a félidő 0-2 volt.

A második játékrészben sem változott sokat a helyzet, Horváth Ferenc úgy döntött, hogy behozza Németh Máriót és Bamgboye-t, a 60. percben be is álltak. Akik azonnal megmutatták, pontosan mit jelent az a fogalom, hogy csodacsere.

Bamgboye két perccel a beállása után szépített, Németh Márió három perccel később megszerezte a Haladás második gólját, majd újabb két perc elteltével Bamgboye a vezetést és egyben a győztes gólt is belőtte az újpesti kapuba.

A hihetetlen öt perc videón: