Átadták az új nagykőrösi piacot, majd üresen maradt

Nyoma sincs életnek az új piaccsarnokban.

Nőnapon, ünnepélyes keretek között, március 8-án adták át Nagykőrös új piaccsarnokát. Volt szalagvágás, áldást mondtak, a NÉBIH elnöki, az agrárgazdasági kamara alelnöki, egyben államtitkári szinten képviselte magát a fideszes Földi László parlamenti képviselő és a szintén fideszes Czira Szabolcs polgármester mellett.

Nagykőrös honlapján a polgármesteri kabinet beszámolója így fogalmaz:

„Március 8-tól tehát minden vásárlót sok szeretettel várnak a teljesen megújult nagykőrösi piacon a kereskedők, és őstermelők, kibővült, mindig friss, remek áron kínált áruválasztékkal!”

Ugyanakkor ellenzéki képviselők nemrég bejárást végeztek az új piacon, ahová jelenleg is csak egy mellékbejáraton lehet bejutni, belül pedig semmi nincs.

Erről videót is készítettek:

A nagykőrösi honlap egyébként azt írja, határidőben elkészült és átadásra került a létesítmény, míg az ellenzék szerint már december 14-én át kellett volna azt adni, így akár 420 millió forint kötbért is kérhettek volna, de nem tették.

Az ellenzék attól tart, hogy a piac is a strand sorsára jut: mint arról mi is beszámoltunk, 231 millió forintos felújítás után be kellett zárni a fürdőt, amit később a NAV is lefoglalt.

(Fotó: nagykoros.hu)