Már fel is függesztették a közszolgálati sztrájkot - frissítve: mégsem függesztették föl

Félreértés volt.

Felfüggesztik sztrájkjukat a köztisztviselők, jelentették be szakszervezetük, az MKKSZ csütörtök délelőtti sajtótájékoztatóján a Kossuth téren. A 444.hu tudosítása szerint azt mondták, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumával folytatott tárgyalásaik alapján a minisztérium komolyan vette a követeléseiket, ezért most felfüggesztik a sztrájkot, de továbbra is sztrájkkészültségben maradnak.

Frissítés: Mégsem függesztették föl a sztrájkot

A sajtótájékoztatón valóban volt szó egy felfüggesztett sztrájkról, ám ez a szociális ágazatban dolgozók sztrájkja, amelyet utolsó pillanatban függesztett fel a Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezete és az MKKSZ – a kormányzattal folytatott tegnapi tárgyalások után. Erről beszélt a mai sajtótájékoztatón Boros Péterné, ám arról nem, hogy a közigazgatásban dolgozók mai egész napos sztrájkja felfüggesztésre került volna - írta a Mérce.

A köztisztviselők reggel kezdtek sztrájkba illetményalapjuk emelését követelve.

7500 köztisztviselő lépett sztrájkba

Boros Péterné az önkormányzati hivatal apparátusi értekezletén kiemelte: egy társadalom működésének fontos eleme, ha az ország hajtóerejét jelentő dolgozók élnek demokratikus jogaikkal. Hozzátette: fel kívánják hívni a kormányzat figyelmét arra a tarthatatlan helyzetre, hogy 11 éve nem emelkedett a köztisztviselői illetményalap.A szakszervezeti vezető emlékeztetett: az elmúlt időszakban állami forrásból nem, csak a gazdagabb, vagyis nagyobb adóbevétellel rendelkező önkormányzatok által a szolidaritási alapba befizetett források nyomán emelkedhetett a köztisztviselők jövedelme.

(Címlap- és borítókép: Matricát helyez egy dolgozó munkatársa ruhájára a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) egynapos sztrájkjának elindításán tartott gyűlésen a XV. kerületi polgármesteri hivatalban 2019. március 14-én. MTI/Máthé Zoltán)