A Jobbik azért harcol, hogy ősszel mindenhol egy ellenzéki jelölt szálljon szembe a Fidesszel

Gyöngyösi Márton szerint nekik sok hiteles képviselőjük van, akik mögé beállhat az ellenzék.

"Puzsér Róbert egy olyan programot tett le az asztalra, amely önálló pólusképzést tesz lehetővé"

- ezzel indokolta Gyöngyösi Márton, hogy az LMP után miért állt be a publicista mögé a Jobbik is. Az elnökhelyettes hozzátette, hogy pártja már régóta hangoztatja, hogy az ökopárttal és az általuk szintén XXI. századi politikai alakulatnak tartott Momentum Mozgalommal képzelnek el szorosabb együttműködést az ország jövője érdekében.

Gyöngyösi szerint Puzsér Sétáló Budapest programja mögé be lehet állni, képes lehet tömegeket mozgósítani és alternatívát kínál az elmúlt 30 év rendszerével és a NER-rel szemben, például felszámolná a korrupciót, melyben egyik XXI. századi párt sem érintett.

A Jobbik elnökhelyettese közölte: abban bíznak, hogy Puzsér Róbert képes lesz megverni az előválasztáson Karácsony Gergelyt, amit azért is lehetségesnek tartanak, mert azzal, hogy a publicistát már két ellenzéki párt is támogatja, alapvetően megváltozott a helyzet.

Az önkormányzati választásokkal kapcsolatban szóba került, hogy Egerben Mirkóczki Ádám mögé sorakoznak föl az ellenzéki szervezetek, Gyöngyösi ezzel kapcsolatban elmondta:

minden település és minden önkormányzat viszonylatában keresik a győztes konstrukciót, hogy mindenhol egy jelölt szállhasson szembe a Fidesszel.

Kifejtette: szerinte a Jobbiknak országszerte vannak olyan hiteles jelöltjei, mint Mirkóczki Ádám, aki mögé az összes ellenzéki párt hajlandó volt felsorakozni. Az önkormányzati választás tétjével kapcsolatban úgy fogalmazott:

"A demokráciát felszámoló NER-rel szemben kell alternatívát kínálni, és le kell azt bontani."

Szerinte ebben az ellenzéki pártok között egyetértés van.

Az EP-választással és listavezető helyével kapcsolatban Gyöngyösi emlékeztetett: 10 éve külpolitikával foglalkozik, nem áll tőle távol a brüsszeli munka, hiszen a párt EP-programjának összeállításában is oroszlánrészt vállalt.

Kijelentette, hogy listavezetőként ugyan az EP-ben folytatott szakmai munkára készül, de a gyorsan változó belpolitikai helyzet miatt majd csak május 26-án tudják végleg eldönteni, hogy tényleg Brüsszelben képviseli-e majd a magyar választókat.

[video:https://youtu.be/0t5OJmFxUiw]

Orosházán is egy független jelölt mögé álltak be az ellenzéki pártok

Az Orosházán tartott március 15-i megemlékezésen Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke hivatalosan is bejelentette, hogy a fideszes jelölttel szemben egyetlen ellenzéki jelölt indul a város polgármesteri címéért Dr. Szabó Ervin személyében, aki a Közösen Orosháza Városáért Lokálpatrióta Mozgalom független jelöltjeként maga mögött tudja a Jobbik, az MSZP, a DK és a Momentum támogatását is.