"Volt már a történelemben jó pár rabszolgafelkelés, érik az újabb"

Folytatjuk a parlamenti munka értékelését Jakab Péterrel.

A Jobbik a héten benyújtotta az úgynevezett magyar kvótatörvényt. A gazdasági bevándorlók nem elveszik, hanem egyszerűen megkapják a munkánkat?

Ha Magyarországra jössz, elveheted a magyarok munkáját, ha azok béremelést szeretnének. nagyjából így foglalható össze a kormány foglalkoztatáspolitikája. Béremelés helyett bevándorlókkal akarják orvosolni a munkaerőhiányt. Mi ezzel szemben magyar kvótát akarunk bevezetni, ami olyan radikális elvárást fogalmaz meg, hogy a 10 főnél többet foglalkoztató munkaadónál a dolgozók kilencven százaléka magyar legyen, vagy legalább uniós polgár. Ha Orbán valóban elutasítaná a migráció minden formáját, akkor ragaszkodna a 100 százalékhoz. Ehelyett ahhoz a 86 ezer bevándorlóhoz ragaszkodik, akiket eddig betelepített, hogy letörje a béremeléséért indított küzdelmet.

Leült Orbán Viktor székébe - vajon megbüntetik őt is?

"Úgy érezte szabadon élt" - énekelte Nagy Feró egy valóban szabadabb korszakában. Valami hasonlót érezhetett Balla György is, aki a hétfői parlamenti vita fáradalmait Orbán Viktor - a mezei képviselői padoknál mindenképpen kényelmesebb - bársonyszékében pihente ki.A képviselő úr pihegését Jakab Péter osztotta meg, aki mint ismert, a fideszes rabszolgatörvény botrányossá fajuló megszavazásakor leült Orbán Viktor székébe.

A parlament szakbizottságában a kormánypárti többség lesöpörte a Jobbik és az LMP rabszolgatörvény ellenes javaslatát. Ön szerint hányszor lehet nemet mondani a rabszolgatörvény visszavonására?

Volt már a történelemben jó pár rabszolgafelkelés, érik az újabb. A fideszes rabszolgatartók ezzel a törvénnyel túllőttek minden határon. Azzal, hogy megszavazták az évi 400 túlórát, valójában azt üzenték meg, hogy a multik és az Orbán-bárók bármit megtehetnek a dolgozókkal, a kormány nem fog közbe avatkozni. Márpedig akit a kormány magára hagy, az előbb utóbb a saját kezébe veszi a sorsát. Az, hogy egyre több helyen jelentenek be sztrájkot mutatja, érlelődik az a dolgozói öntudat, amivel a fideszesek eddig nem számoltat. Ha a jövőben sem fognak, az azt jelenti, hogy történelemből megbuktak, és kormányzásból is meg fognak.

Kövér László és a trónfosztó

De azért a legnagyobb bátorság mégis ahhoz kellett, hogy az érintett beteg emberek jelenlétében mondjanak nemet az SMA-betegség gyógyításának finanszírozására, pedig csak 4 milliárd forintot kellett volna átcsoportosítani a propagandakiadásokból. 

Igazi pártkatonák ülnek a Fideszben: a párthoz hűségesek, nem az emberekhez. Szégyen, szégyen és harmadszor is szégyen. Csak ez jut eszembe, meg az, hogy épp most adunk a baráti diktatúrának, a korrupcióban tobzódó Ugandának több mint 5 milliárd forintot, hogy fejlődjenek. A magyarok meg ezek szerint haljanak meg. Aljas, szívtelen banda.

Ez történt a trónfosztás óta.

Emlékeznek még, hogy miről nem hallhatott Kövér László? KATTINTSANAK IDE!