"Orbán Viktor egy Európa- és magyarellenes szövetséghez akar csatlakozni"

A Fidesz szerint viszont Brüsszel kottájából játszik az ellenzék, és amúgy pedig bevándorlás. 

Szerinte, ha a Fideszt kizárják az Európai Néppártból, akkor egy olyan szélsőjobboldali szövetséghez csatlakozik, amelyet Vlagyimir Putyin finanszíroz, amely nemcsak Európa-, hanem magyarellenesek is.

Szabó szerint Orbán Viktor szövetségese, Matteo Salvini miniszterelnök-helyettes, Le Pen vagy a holland Geert Wilders ki akarják tiltani a külföldiek, így a magyar munkavállalókat Nyugat-Európából. 

"Orbán Viktor egy magyarellenes szövetséghez akar csatlakozni. Orbán Viktor egy hazaáruló, mi a Párbeszéddel és a többi ellenzéki párttal nem fogjuk hagyni ezt, meg fogjuk védeni hazánkat Putyintól"

- mondta a Párbeszéd politikusa.

Orbán Balázs államtitkár szerint Szabó Tímea egyszerűen nem érti, hogy lehet az, hogy "ha Brüsszelből érkezik egy utasítás, akkor mi azt nem hajtjuk végre". 

"Senki utasításait nem fogjuk végrehajtani" - mondta. 

"Ha olyan elképzelések jönnek Brüsszelből, amelyek szolgálják a magyarok érdekeit, akkor azt a magyar kormány támogatni fogja. Bevándorlással kapcsolatban soha nem fogjuk elfogadni a Brüsszelből érkező utasításokat"

Ennek megfelelően szerinte Szabó Brüsszel utasításait hajtja végre, "nem fogunk meghátrálni és nem fogunk eltérni a bevándorlással kapcsolatos politikánktól"

Orbán Balázs szerint a bevándorlás kérdésének "közös nemzeti minimumnak kéne lennie", de mint mondta, az ellenzéki párt "Soros György utasításait hajtja végre".