20 milliárddal bővült Mészáros Lőrinc építőipari cége

A közlemény ismerteti: az R-KORD Kft. 51 százalékos üzletrésze a 2018-ban végrehajtott tőkeemelési sorozat részeként, tavaly novemberben került az Opus Global tulajdonába. A vasútépítéssel összefüggő biztosító- és távközlő berendezések, valamint vasúti felsővezeték építése, karbantartása, tervezése és engedélyeztetésére specializálódott építőipari vállalat 2018. június 30-ra számított apportértékében 103,6 milliárd forinttal vették figyelembe az akkori szerződésállományt.

Összeolvad Mészáros két nagy cége

A Konzum Nyrt. beolvad az Opus Globalba - adta hírül a két cég, melyeknek Mészáros Lőrinc a többségi tulajdonosa. A rendkívüli közgyűlés áprilus 8-án lesz. Az összeolvadással Magyarország ötödik legnagyobb tőzsdén jegyzett vállalata jöhet létre, piaci kapitalizációja 1,2 milliárd euró körül lehet, összehasonlításképpen: Magyar Telekom 1,4 milliárd, Richter 3,1 milliárd, Mol 7,9 milliárd, OTP 10 milliárd euró.

A Mészáros Lőrinchez tartozó társaság középtávú célja, hogy határokon átnyúló vasútfejlesztési projekteken keresztül kiterjessze tevékenységét a közép-kelet-európai régióban is.