A TEK szerint alig néhány órát volt csak Magyarországon az új-zélandi terrorista

Ment tovább Ausztriába. 

Arról már tegnap tájékoztatott a Terrorelhárítási Központ (TEK), hogy az Új-Zélandon 50 emberrel végző terrorista, Brenton Harrison Tarrant valóban járt Magyarországon, de most további részletekkel szolgáltak. Mint írták, az új-zélandi terrorcselekmény elkövetőjének magyarországi tartózkodásával kapcsolatban a TEK megállapította, hogy Brenton Harrison Tarrant 2018. november 26-án reggel érkezett Romániából a Kőrös Intercity menetrendszerinti nemzetközi vonatjárat utasaként a budapesti Keleti Pályaudvarra, majd néhány órával később tovább utazott Ausztriába. A TEK eddigi ismeretei szerint rövid budapesti tartózkodása alatt nem lépett kapcsolatba senkivel.

A terrorelhárítók továbbá közölték, hogy Tarrant 2018 októbere és decembere között több európai országban is megfordult. Ellenőrzött információk állnak rendelkezésre arról, hogy az ausztrál férfi ebben az időszakban Bulgáriában, Romániában és Ausztriában is járt.

Az érintett országok partnerszolgálataival együttműködve a TEK továbbra is együttműködik Tarrant tevékenységének felderítésében - írták.