Az Alkotmányvédelmi Hivatalhoz fordult a jobbikos képviselő a folyamatos zaklatások miatt

"Kénytelen voltam bejelentést tenni az Alkotmányvédelmi Hivatalba, amely szervezet éppen a nemzetbiztonsági átvilágításomat végzi, mert olyan szintűvé vált a folyamatos zaklatásom, a velem szembeni nyomásgyakorlás azért, hogy országgyűlési képviselőségemről lemondjak, ami már átlépte a tűréshatárt" 

írta Facebook-oldalán a honvédelmi bizottság alelnöki székében hamarosan Demeter Mártát váltó Varga-Damm Andrea.

A jobbikos képviselő a posztban rámutatott, hogy azt, amit ellene tesz most a kormányközeli sajtó, az Egyesült Államokban börtönnel büntetnék, így ő sem tűri tovább szó nélkül.

Március elején az Echo TV Informátor című műsora lényegében azzal vádolta meg Varga-Dammot, hogy ügyvédként idős emberek kisemmizésében vállalt szerepet, és kapcsolatba hozta a képviselőt a lakásmaffiával. A tévé szerint Varga-Dammot többek közt emiatt is zárták ki a Budapesti Ügyvédi Kamarából. Az adásban Varga-Damm nem szólal meg, állítólag keresték, de nem érték el a politikust.

A képviselő később a parlamentben és egyéb nyilvános felületeken is tagadta ezeket az állításokat, ám a kormánymédia termékeiben napról napra újabb cikkek jelennek meg a kétes állításokkal.

A képviselőnek meggyőződése, hogy most őt próbálják rávenni arra, hogy adja vissza mandátumát, ahogy tették azt korábban párttársaival, Sneider Tamással, Gyöngyösi Mártonnal, Z Kárpát Dániellel vagy Bencsik Jánossal. De ahogy őket, úgy „engem sem tudnak lemondatni. Kíváncsi leszek, ki lesz a következő” – nyilatkozta korábban Varga-Damm.

(Fotó: Béli Balázs/Alfahír)