Merkel szerint halasztható a Brexit, és az utolsó pillanatig küzdeni kell a megegyezésig

Lehet szó a brit uniós tagság március 29-re tervezett megszüntetésének (Brexit) rövid távú halasztásáról, de ehhez a londoni alsóháznak el kell fogadnia a brit kormány és az EU megállapodását a Brexit feltételeiről - mondta az MTI szerint Angela Merkel német kancellár csütörtökön a szövetségi parlamentben (Bundestag) a délután kezdődő brüsszeli uniós csúcson képviselendő német álláspontot ismertető beszédében. Viszont, ha nem sikerül elfogadni a megállapodást, vagy nem is szavaznak róla az alsóházban, újabb EU-csúcs összehívására lehet szükség március 29. előtt.

Merkel szerint az utolsó pillanatig küzdeni kell a megegyezésen alapuló, rendezett Brexitért, mert Németországnak, illetve az EU-ban maradó 27 tagállamnak és a közösségből távozó országnak is ez az érdeke.

Brexit: a brit kormány néha a valóságtól kicsit elrugaszkodott módon tárgyal

Egyre nehezebb kiigazodni azon, hogy jelenleg hol tart Nagy-Britannia kilépése az Európai Unióból. Londonban egymást érték a parlamenti szavazások, valamennyi arról szólt, hogy Theresa May mekkorát bukott, aki ennek ellenére továbbra is a helyén van. Nehezen érthető, hogy jelenleg mi történik, a folyamat vége láthatatlan.

 

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

1
1
sss
2019. július 22. | 16:59
A mérsékelt jobboldali erőknek nem lehet baloldali jelöltjük Orbán Viktor leváltására.
A mérsékelt jobboldali erőknek nem lehet baloldali jelöltjük Orbán Viktor leváltására.
Nem bizonyulhattak elegendőnek a kamuregek.