Felvételét kérheti a Néppártba a Jobbik

A párt listavezetője, Gyöngyösi Márton legalábbis úgy nyilatkozott, hogy elképzelhetőnek tartana egy olyan forgatókönyvet, amiben a Jobbik felvételét kéri az Európai Néppártba.

A politikus a Népszavának azt mondta, hogy az uniós választást követően szeretnének egy olyan „jobbközép, konzervatív pártcsaládhoz csatlakozni”, amelynek értékrendje közel áll a Jobbik elveihez.

Gyöngyösi szerint sorsdöntő lesz a májusi választás, amin eldől, hogy Európa milyen irányba megy tovább. Jóslatokba azonban egyelőre nem bocsátkozott azt illetően, hogy melyik politikai irányvonal milyen szavazói támogatottságot tud majd maga mögött és a választásokig azzal sem kíván komolyabban foglalkozni, hogy a jelenleg független Jobbik melyik pártszövetséghez csatlakozhatna.

A lap kérdésére azonban elmondta, hogy személyes ismeretségek révén informális kapcsolatfelvételek történtek és amennyiben az EPP-ben kitisztul a kép és eltűnnek a jelenleg meglévő törésvonalak elképzelhetőnek tartja, hogy a Jobbik végül felvételét kéri az Európai Néppártba.

(Fotó: Béli Balázs/Alfahír)

sss
2019. október 22. | 14:58
1956, relikviák, műtárgyak, múzeum
sss
2019. október 22. | 14:58
1956, relikviák, műtárgyak, múzeum
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Harmati András

Friss