Áron alul vásárolt lakással bukott le a miniszter, azonnal lemondott

Áron alul vásárolt lakással bukott le a miniszter, azonnal lemondott

Cecka Cacseváról és Vanja Koleváról az MTI jelentése szerint az derüt ki, hogy más kormámypárti politikusokkal együtt

ugyanazon ingatlanfejlesztőtől áron alul vásárolt luxuslakást.

Cacseva szerint semmilyen bűncselekmény nem történt, ezért arra kérte a bolgár korrupcióellenes bizottságot, hogy vizsgálja meg, milyen feltételekkel vásárolt tágas lakást Szófia egyik felkapott részén.

Bojko Boriszov miniszterelnök elfogadta Cacseva lemondását - tudatta a kormányfő hivatala.

"Megvitatták a nevéhez kapcsolódó ingatlanügyet, és Cacseva közölte a miniszterelnökkel, hogy

távozik posztjáról, mert nem akarja, hogy az ügy miatti feszültségek hatással legyenek a kormány munkájára"

- derült ki a miniszterelnöki hivatal tájékoztatásából. 

Cacseva állítja, hogy nem élt vissza hatalmával a lakásvásárlási ügyben, és a korrupcióellenes hatóság vizsgálata őt fogja igazolni.

A korrupcióellenes bizottság pénteken indított vizsgálatot a négy kormánypárti politikus lakásvásárlási ügyében. 

Az ingatlanvásárlásokra a Szabad Európa Rádió/Szabadság Rádió és a helyi Korrupcióellenes Alap nevű civilszervezet nyomozása derített fényt. A botrány sokakat felháborított Bulgáriában,

Boriszov pedig világossá tette, hogy aki megsértette a törvényt, annak viselni kell a következményeket.

Ehhez képes Magyarországon meg sem ingott a bársonyszék Palkovics László innovációs miniszter alatt, amikor múlt héten kiderült: 32 ezer forintért - a piaci ár nagyjából tizeddéért - bérel lakást a Budai Várban a kormánypárti vezetésű önkormányzattól. 

Palkovics László is műemléklakást bérel a várban

Bár a miniszternek a legutóbbi vagyonnyilatkozata alapján van egy csaknem 400 négyzetméteres családi háza Kecskeméten, a jelek szerint a Mátyás-templom szomszédságában található ingatlanban lakik életvitelszerűen. Erre utal, hogy a tárcavezető vezetékneve szerepel a kaputelefonon, valamint az is, hogy a múlt csütörtökön hajnalban a 24.hu fotósának sikerült lefotóznia őt a helyszínen.

 

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
sss
2019. április 18. | 12:35
A táncegyüttes menedzsmentje cáfolja a sajtóértesüléseket.
sss
2019. április 18. | 09:34
Az utolsó percig kérdéses volt a továbbjutás sorsa.

Érdekes, amióta bevezették a videobírót, mintha kiegyensúlyozottabb lenne a labdarúgás. Évek óta tendencia, hogy a (marketing és piaci szempontból) jobban csengő csapatok javára gyakrabban tévednek a játékvezetők. Amióta viszont a VAR (video assistant referee) létezik, azóta az ún. kiscsapatoknak is több esélye van labdába rúgni. Az e heti Bajnokok Ligája mérkőzések után, ha nem lett volna a technológiai segítség, akkor most, nem Ajax - Tottenham, hanem Manchester City - Juventus elődöntőt rendeznének a Bajnokok Ligájában. Ehhez hozzávehetjük azt is, hogy a Foci-Vb-n is már alkalmazott videobírónak köszönhetően Horvátország is el tudott jutni a döntőig, míg ha a bírón múlott volna, akkor nem horvát-francia, hanem angol-francia döntőt rendeztek volna.

Lehet mégis csak jobb, ha a technológiára bízzuk a futballt, és nem az emberi szubjektivitásra, ha igazságos döntéseket akarunk.