Jobbik: Az elvándorlás a nyugdíjasokat is érinti

Jobbik: Az elvándorlás a nyugdíjasokat is érinti

Több megbecsülést szeretne az ellenzéki párt a nyugdíjasoknak.

Az országgyűlés Széll Kálmán termében fogadta az ellenzéki párt frakciójának több tagja a Somogy megyei nyugdíjasok 60 fős csoportját.

A Jobbik alelnöke, Ander Balázs arról beszélt, hogy az idősebb korosztályoknak jóval több megbecsülést érdemelnének, mint amit a napi politikától kapnak. A képviselő hozzátette, hogy nem igazságtalan az, hogy több százezer ember évtizedek kemény munkája után alig 100 ezer forint nyugdíjat kaphat, vagy még annyit sem.

Pintér Tamás az ellenzéki párt képviselője szerint az elvándorlás az idősebb korosztályokat is érinti, mivelhogy rengeteg idős ember gyermeke és unokája, már kint nő fel. Ezért maradnak egyedül több idős házaspár is, pedig nem azért dolgoztak hosszú ideig, hogy a gyermekeik külföldön találják meg a jobb élet reményét, de sajnos a jelenlegi bérek mellett sokaknak nincs más lehetőségük.

A Hegedűs Lorántné helyét április elsejétől átvevő Gyüre Csaba kiemelte, hogy a Jobbik évek óta küzd azért, hogy a férfiak is – a nőkhöz hasonlóan – 40 év utáni munkaviszony esetén nyugdíjba mehessenek. A képviselő hangsúlyozta, hogy Magyarországon a férfiak átlagéletkora jóval alacsonyabb, mint a hölgyeké, így a Férfiak 40 program ezen a helyzeten is javítani tudna.