A Fidesz az ÁSZ-vezér kedvéért korlátozná az ellenzéki képviselők véleménynyilvánítási szabadságát

Domokos László egy groteszk gesztussal tört az élre a fideszesek között Orbán Viktor kegyeiért folyó versenyben - mondta budapesti sajtótájékoztatóján Jakab Péter, a Jobbik szóvivője.

Az ellenzéki honatya szerint a kiépülő diktatúrában a "Pártállami Számvevőszék" (ÁSZ) vezetője ismét mélyebbre vitte a színvonalat, amikor a Kövér Lászlónak írt levelében arra kérte a házelnököt, hogy

járjon el azokkal az országgyűlési képviselőkkel szemben, akik február 10-én az ÁSZ-székház előtt tüntettek az ellen, hogy a Fidesz a számvevőszéket felhasználva akarja ellehetetleníteni az ellenzéki pártokat, elsősorban a Jobbikot.

Jakab Péter elmondta, hogy ma ez a levél napirendre került az Országgyűlés Igazságügyi Bizottságának ülésén, ahol nem derült ki sok újdonság a levél születésének hátteréről, mert

"Domokos László gyáva módon meg sem jelent, Horváth Bálint szóvivő pedig nem volt hajlandó reagálni a feltett kérdésekre".

A Jobbik szóvivője röviden összefoglalta Domokos levelének tartalmát, ami a következő állásfoglalásokat tartalmazza:

Az ÁSZ-vezér szerint el kell járni azokkal a képviselőkkel szemben, akik kritikát fogalmaznak meg a számvevőszékkel szemben, mert ez szerinte "veszélyezteti az alkotmányos rendet".
Azokkal a képviselőkkel is ugyanígy kell tenni, akik matricát ragasztanak az ÁSZ épületére, mert szerinte aki így tesz, az "vagyoni előnyt akar szerezni saját pártjának", továbbá "anyagi kárt okozva rongálja" a székház épületét.

"Domokos Lászlót zavarja a véleménynyilvánítás szabadsága, a kritika, a tüntetés és a matricázás, de nem zavarja az, hogy a Jobbikot úgy büntetik 1 milliárd forintra, hogy az ártatlanságunkat bizonyító dokumentációt tavaly át sem vette az ÁSZ, idén pedig úgy küldték vissza, hogy a beadott dokumentumok biztos nem valódiak"

- emelte ki Jakab Péter, majd hozzátette:

"Domokos Lászlót az sem zavarja, hogy Magyarországon az ÁSZ döntésével szemben nincs helye jogorvoslatnak."

Azt is hangsúlyozta, hogy a kormányzati bunkósbotként működő szervezet viszont olyan döntéseket hozhat, amelyekkel akár a legerősebb magyar ellenzéki pártot, a Jobbikot is ki lehet véreztetni,

ezzel pedig befolyásolni lehet a választások végeredményét.

A jobbikos szóvivő szerint ha van valami, ami veszélyezteti az alkotmányos rendet, akkor az épp ez a gyakorlat. Hozzáfűzte: szerinte Domokos László csak a mostani pártállami keretek között alkalmas az ÁSZ vezetésére, a fideszes képviselők pedig ennek jegyében "hajoltak meg" levele és akarata előtt az igazságügyi bizottságban és szavazták meg, hogy e levél tükrében a jövőben korlátozzák a képviselők jogait.

"Hogy ez milyen formát fog ölteni, az a Fidesz kreativitására van bízva: lehet, hogy kitiltanak minket a közintézményekből, lehet, hogy korlátozzák majd a véleménynyilvánítási szabadságunkat. Mi azonban továbbra is élni fogunk azokkal az eszközökkel, melyeket a Fidesz meghagy számunkra, akkor is, ha ez nem tetszik majd nekik"

- mondta Jakab Péter, aki hangsúlyozta, hogy a jövőben is mindenképp kiállnak a magyar választók mellett, hiszen amikor az ellenzéki képviselők jogait korlátozzák, akkor a mögöttük álló több millió szavazó jogait akarják korlátozni.

A Jobbik képviselője hozzátette: a nemzetközi színtéren továbbra is folytatódik a harc az Állami Számvevőszék ellen, az ellenzéki párt várja, hogy Strasbourgban elbírálják az 1 milliárdos, szerintük törvénytelen ÁSZ-bírsággal kapcsolatos keresetlevelüket, és pozitív döntés szülessen az ügyben.

"Előbb vagy utóbb, de az ÁSZ kénytelen lesz kamatostól visszafizetni a ránk kirótt bírságot"

- húzta alá a Jobbik szóvivője.

Ellenzéki képviselőkkel szembeni intézkedést kért Kövér Lászlótól az ÁSZ-elnök | Alfahír

Az Állami Számvevőszék ex-fideszes elnöke, Domokos László írásban kért intézkedést Kövér László házelnöktől azt követően, hogy ellenzéki pártok képviselői februárban „Fidesz pártszékház" matricákat helyeztek fel az ÁSZ székházának bejáratára egy demonstráció során.

 

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Harmati András

Friss

1
sss
2019. október 19. | 09:34
1
sss
2019. október 19. | 14:05
Életmódváltást szorgalmaz a katolikus egyházfő.
1
sss
2019. október 19. | 13:14
Az egykori pártelnök követeli, de pártja nem adja vissza neki az admin jogot.
Meg kell ismételni a választást.
Az egykori pártelnök követeli, de pártja nem adja vissza neki az admin jogot.
Az ingatlanárak növekedésével szemben a leghatékonyabb védekezés az ingatlanállomány bővülése lenne.