Radikális béremelést követel a Jobbik a szociális dolgozók részére

Radikális béremelést követel a Jobbik a szociális dolgozók részére

A szociális területen dolgozó 93 ezer ember 800 honfitársunk életét teszi élhetővé.

Hajtson végre radikális béremelést a kormányzat a szociális ágazatban! - szólított fel szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Stummer János, a Jobbik alelnöke.

"A szociális területen dolgozó 93 ezer ember mintegy 800 ezer honfitársunk mindennapjait teszi élhetővé, amennyire csak lehetséges. Áldozat, lemondás és empátia, sokaknak ezek csak üres szavak, de ezeknek az embereknek a mindennapok részét jelentik"

A politikus a szociális terület dolgozóinak levelét továbbította, amelyben sokkal nagyobb erkölcsi és az anyagi megbecsülést követelnek a Kásler Miklósnak címzett üzenetükben.

A képviselő a sajtótájékoztatón kiemelte: a szociális dolgozókat az empátia, az áldozat- és felelősségvállalás hozta a pályára, de most az is ott tartja, hogy tudják, ha távoznak, nincs, aki átveszi a helyüket.

A Jobbik alelnöke szerint legalább kétszeresükre kellene emelni a jelenleg jellemző, 130-140 ezer forintos ágazati fizetéseket az ágazatban, a többet keresők bérét pedig sávosan növelnék, hiszen itt "egy ember végzi el négy másik munkáját, a munkaidő pedig nem órában meghatározott, hanem látástól vakulásig tart".

"Aki az utóbbi harminc évben ígért bármit ennek a szektornak, az mind cserbenhagyta őket"

- jelentette ki Stummer János, kiemelve, hogy kormányzása kezdetén a nemzeti együttműködés rendszere is azt ígérte, visszaadja a szociális ágazatban dolgozók munkájának megbecsülését.

Az országgyűlési képviselői jogosítványok tervezett módosítására vonatkozó kérdésre az ellenzéki politikus úgy nyilatkozott: a kormányzat célja ezzel az, hogy korlátozza bejutásukat közintézményekbe, holott feladatuk a közpénzek elköltésének ellenőrzése. Őket 1,3 millió ember hatalmazta fel és kérte meg arra szavazatával tavaly áprilisban, hogy az érdekeiket képviseljék - jelentette ki Stummer János, hozzátéve, ennek a feladatnak csak széles jogkörök birtokában lehet megfelelni.