Decembertől a kétgyermekes családok is igényelhetik a kamattámogatott 10 milliót

Novák Katalin közölte azt is, hogy a háromgyerekes családok ugyancsak december 1-jétől igényelhetik az 5 millió forinttal megemelt, összesen 15 millió forintos kedvezményes kamattámogatású kölcsönt. A kedvezményes kölcsönt a két, illetve három gyermeket vállalók is igényelhetik. 

A családi otthonteremtési kedvezmény (csok) bővítéséről szóló kormányhatározat kedden jelenik meg a Magyar Közlönyben.

Közölte, a kétgyermekes családok a 10 millió forintos, államilag támogatott, garantáltan 3 százalék alatti kamattal adott hitelt 25 éves futamidőre vehetik fel, ez azt jelenti, hogy a törlesztőrészlete 50 ezer forint alatt marad havonta.

Az államtitkár szerint döntöttek a csok bővítéséről, mert úgy látják, hogy az otthonteremtés jó befektetés, és a kormányzat abban akar segíteni, hogy akik gyermeket nevelnek, vagy gyermekvállalás előtt állnak, a lehető legjobb körülmények között élhessenek Magyarországon. 

A CSOK bővítésének lehetősége azzal nyílt meg, hogy a lakástakarékok állami támogatását két nap alatt megszüntették.

Lakáskassza-megoldás à la Fidesz: takarékoskodás helyett eladósodás

Vajúdtak hegyek, s nevetséges kisegér született - valahogy így értékelhető Orbánéknak a lakásmegtakarítások támogatásának elvonása után bejelentett intézkedése. Bár a részletek még nem ismertek, de amit Orbán Viktor minisztere ma bejelentett, az csak a számok átírása, a csok rendszerében semmi olyan változást nem hoz, ami a lakáskasszarendszer lényegét adta:ha vállalsz megtakarítást, abban Állam bácsi segít.