A centrumon kívül nem könnyű szembeszállni a parkolási maffiával

A centrumon kívül nem könnyű szembeszállni a parkolási maffiával

A szocialistának nem is sikerült.

Horváth Csabának, az MSZP korábbi főpolgármester-jelöltjének sem sikerült ez teljes mértékben. Ugyanis miután a politikus csütörtök reggel az ATV-ben elmondta, hogy a zuglói parkolási rendszer úgy tökéletes, ahogy van, egy váratlan fordulattal elismerte, hogy a valódi megoldást az jelentené, ha az egész parkolás átkerülne kerületiből fővárosi hatáskörbe - hívta fel a figyelmet az LMP fővárosi képviselője.

Gál József szerint felmerül a kérdés, hogy akkor Horváth Csaba a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén miért szavazott nemmel felérő tartózkodással az LMP azon előterjesztésének már a napirendre vételénél is, amelyik pont a parkolási rendszer fővárosi hatáskörbe utalását mondta volna ki.

"A parkolási maffia addig nem fog megszűnni, amíg a kérdés a kerületekre van bízva. A szabály tehát egyszerű: aki nemmel szavaz arra, hogy fővárosi hatáskörbe kerüljön ez a kérdés, az a parkolási mutyi mellett szavaz"

- fogalmazott a politikus.

Az MSZP-vel és a DK-val tartott közös sajtótájékoztatót Karácsony Gergely, miután kiderült, hogy a kerületében a Fidesz és az MSZP kötött háttéralkut a parkolási rendszerről | Alfahír

Ismét bebizonyosodott, az élet a legnagyobb rendező. A zuglói polgármester az MSZP és a DK politikusaival tartott sajtótájékoztatót a Fővárosi Közgyűlés előtt, ahol a parkolási rendszerek átalakítása mellett kardoskodott egyet. Mint ismert: Karácsony Gergely az ATV stúdiójában kedden elismerte, a XIV. kerületben Fidesz-MSZP háttéralku eredménye az óriási veszteséggel működő zuglói parkolási rendszer.

Emlékezetes, a centrum pártok szerdán közösen demonstráltak a Fővárosi Közgyűlésen, miután előző este Karácsony Gergely, a baloldal fővárosi kihívója elismerte, a zuglói parkolási mutyi a Fidesz és az MSZP közös biznisze, ami ellen ő egy erős tartózkodással lépett fel.

A főváros működésének teljes átláthatóságát ígérte Puzsér Róbert | Alfahír

A Jobbik és az LMP által is támogatott független főpolgármester-jelölt is beállt a korrupcióellenes európai polgári kezdeményezés mögé. Az „Állítsuk meg az EU-s pénzek elcsalását" célja egy minden tagállamra kötelező érvényű antikorrupciós uniós csomag elfogadtatása. Puzsér Róbert az eseményen hangsúlyozta, hogy megválasztása esetén teljesen átláthatóvá teszi a Fővárosi Önkormányzat működését.