A fideszes polgármesterek támogatnák Tarlós újrázását

A lap szerint Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere támogatná Tarlós Istvánt egy újabb fővárosi ciklusa esetén. Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere szintén, aki úgy nyilatkozott a Magyar Időknek, hogy olyan főpolgármesterre van szüksége a városnak, aki vezetett kerületet, így ismeri a város összetételének sajátosságait és megtapasztalta a szociálliberális városvezetés során az ellenzéki szerepet is, mely kellően acélozta az embert.

Óbuda-Békásmegyer első embere, Bús Balázs is támogatja Tarlós Istvánt, ha indulni kíván. Borbély Lénárd, XXI. kerületi polgármester szerint Tarlós István kiváló és lelkiismeretes vezetője Budapestnek. Bácskai János, a IX. kerület önkormányzatának vezetője szerint Tarlós István 1990 óta hiteles és tapasztalt városvezető, nehéz meglepetést okozni neki, ami a döntéshozatalában komoly előny. Vattamány Zsolt, VII. kerületi polgármester szintén támogatásáról biztosította a főpolgármestert, amennyiben indul a következő választáson.

Budafok-Tétény önkormányzatának vezetője, Karsay Ferenc szerint viszont a ciklus közepén járva korai lenne még ebben a kérdésben véleményt nyilvánítani, annál is inkább, mert a fővárosi Fideszes polgármesterek az ilyen horderejű, kiemelt jelentőségű kérdésekben mindig a szükséges egyeztetések lefolytatása után fejtik ki egységes álláspontjukat. Hasonlóan vélekedett a II. kerület polgármestere, Láng Zsolt is. Szerinte több mint két és fél évvel az önkormányzati választások előtt nem időszerű a kérdés - olvasható a napilapban.