Fizikai munkára ítélték M. Richárd barátnőjét, miután megvert az utcán egy nőt

Fizikai munkára ítélték M. Richárd barátnőjét, miután megvert az utcán egy nőt

A 444 tudósítása szerint jogerős ítéletet hozott a bíróság K. Szilvia ügyében, aki a Dózsa György úti balesetben érintett M. Richárd barátnőjeként ismert. 

2017 júliusában kezdett terjedni egy videó Instagramon, amelyen egy fiatal nő igyekszik elkalapálni egy hasonló kaliberű személyt a XIII. kerületben. Később kiderült, hogy K. Szilvia volt a támadó és azon gurult be, hogy K. megtudta, a másik nő lefeküdt a barátjával.

K. Szilvia ellen rongálás, garázdaság vétsége, könnyű testi sértés és személyes adattal való visszaélés miatt emeltek vádat. A bíróság tárgyalás nélkül is kiszabta a nőre és bűnsegédlettel vádolt barátnőjére a büntetést, de K. ezt nem fogadta el. Ennek következményeként tárgyalták az ügyet csütörtökön a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, ahol K. beismerte bűnösségét és megbánta tettét.

Az ügyvéd pénzbírságot kért közérdekű munka helyett, de az ítélet végül 312 óra fizikai munka lett, amit, ha önhibájából nem végez el, fogház fokozatú börtönbe kell vonulnia, legfeljebb 78 napra.