Íme a Fidesz EP-programja

Plakátok, plakátok mindenhol
Plakátok, plakátok mindenhol

Őrületes, döbbenetes meglepetésekkel.

Orbán Viktor ma bemutatta pártja választási programját. Az eseményről tudósító Azonnali.hu értékelése szerint a kormánypártnak érdemi elképzelések helyett mindössze hét pontot sikerült összehoznia, és - ha ez valakit meglepne - mindegyik a migrációval kapcsolatos. 

Eszerint: 

  1. A migráció kezelését el kell venni a „brüsszeli bürokratáktól” és visszaadni a nemzeti kormányoknak;
  2. Világosan ki kell mondani, hogy egy ország se lehessen kötelezhető migránsok befogadására;
  3. Senkit ne engedjenek be Európába érvényes igazolványok nélkül;
  4. Szüntessék meg a „migránskártyákat” és a „migránsvízumot”;
  5. Brüsszel ne adjon több pénzt „Soros György bevándorlást segítő szervezeteinek”;
  6. Senkit ne érjen hátrányos megkülönböztetés azért Európában, mert keresztény;
  7. Az EP és az Európai Tanács döntsön úgy, hogy bevándorlást ellenző vezetők álljanak az intézmények élén.

Szavai szerint ezek azok a pontok, amelyek a "legszükségesebbek a bevándorlás megállításához és a keresztény kultúra megőrzéséhez". Kérte egyúttal a választókat, hogy aláírásukkal támogassák majd ezt a programot.

Az MSZP szerint a Fidesz Európa-ellenes, a Jobbik szerint a kormánypárt Európa legnagyobb bevándorlásszervező alakulata

Az MSZP-Párbeszéd szerint a Fidesz 2009-ben, amikor utoljára volt EP-választási programja, még Európa-párti erő volt, ma azonban már Európa-ellenes. Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője Budapesten, a Bálna előtt - ahol a Fidesz rendezvényét tartották, de még azt megelőzően - sajtótájékoztatón idézett a nagyobbik kormánypárt 2009-es programjából.
    
Az ellenzéki politikus ismertette: abban szerepelt a többi között az, hogy az EU-nak biztosítani kell olyan eszközöket, amelyekkel tagjait az alapelvek betartására késztetheti, és ehhez akár az államok szuverenitását csorbító felhatalmazást is meg kell adni.
    
Az EP-képviselő szerint a május 26-i EP-választáson az MSZP és a Párbeszéd azt a kérdést teszi fel Magyarország polgárainak: Európa vagy Orbánisztán. 
    
A miniszterelnök által elmondottakat Jakab Péter, a Jobbik szóvivője úgy kommentálta: aki három év alatt a KSH adatai szerint 86 ezer migránst enged be Magyarországra, köztük tízezrével vendégmunkásokat és kötvényeseket, aki az Európai Parlament tiltakozása ellenére befogadja a jogerősen elítélt macedón miniszterelnököt, aki rendszeresen megvétózza az illegális migráció megállítását célzó nemzetközi egyezményeket, sőt, maga kezdeményezte 2015-ben a migránsokat elosztó világkvóta bevezetését, jobb, ha csendben marad. 
    
Szavai szerint az Orbán Viktor vezette Fidesz Európa legnagyobb bevándorlásszervező alakulata, amely Magyarországon valóságos népességcserét hajt végre: a magyarokat elüldözik, a helyükre pedig tömegével hoznak be gazdasági bevándorlókat az unión kívüli országokból. Május 26-án a magyaroknak el kell dönteniük, hogy nyugati béreket vagy keleti vendégmunkásokat akarnak-e a szülőföldjükön - emelte ki.
    

A magyar női vízilabda-válogatott 17-6-ra legyőzte Új-Zéland csapatát.
A rendvédelmi terület valamennyi szakmája bajban van a rendőröktől és a tűzoltóktól a pénzügyőrökön át a büntetés-végrehajtásig.
A Magyar Közgazdasági Társaság a munkaerőpiaci helyzetről és kilátásokról rendezett konferenciát.