Egykori Fradi-játékos kezdeményezte a magyar Himnusz betiltását

Egykori Fradi-játékos kezdeményezte a magyar Himnusz betiltását

Tibor Jancula 2001 és 2002 között futballozott a Ferencvárosban.

Mint ismert: Szlovákia egy törvénymódosítás következtében betiltaná más nemzetek himnuszait, tehát a magyar himnusz eljátszását, eléneklését nyilvános rendezvényeken, így a labdarúgó mérkőzéseken is. A törvény ellen azóta felszólalt a Jobbik, az LMP, a Momentum, a DK, de még a kormány is tiltakozását fejezte ki. 

A felvidéki magyar párt (Híd) elnöke, Bugár Béla állítólag megállapodott abban Andrej Kiska köztársasági elnökkel, hogy az államfő megvétózza a törvénymódosítást.

A Blikk mai számában arról ír, hogy a törvény beterjesztői között 2 labdarúgó is volt, akik közül az egyik, az a Tibor Jancula, aki 2001 és 2002 között a Ferencváros játékosa volt. Akkoriban, a szlovák válogatott támadó 10 mérkőzésen 1 gólt szerzett az NB1-ben. Jancula egyébként a 90-es évek elején még a Dunaszerdahely játékosa is volt. 

Nemzeti imádságunkkal a szlovák jogtiprás ellen - Himnuszénekléssel tiltakozott a Jobbik IT

A Himnusz eléneklésével tiltakozott a felvidéki magyarságot ért újabb jogfosztás ellen a Jobbik Ifjúsági Tagozata a szlovák nagykövetség épülete előtt Budapesten. Az akcióhoz az LMP és a a Momentum ifjúsági szervezetei, a Lehet Más a Jövő (LMJ) és TizenX is csatlakoztak.