Az államfő furcsa kérése: a képviselők olvassák el, hogy miről szavaznak

Az államfő furcsa kérése: a képviselők olvassák el, hogy miről szavaznak

Olvasni arany!

A szlovák államfő tanácsolta ezt a koalíciós pártoknak, miután kiderült, még a HÍD-frakció magyar tagja is megszavazták (többek között) a magyar himnusz eléneklésének tiltását (a DAC-meccseken).

„Andrej Kiska államfő szeretné felkérni a kormánykoalíció képviselőit, hogy olvassák el, mire szavaznak, de még jobb lenne, ha már a törvény előkészítésének is nagyobb figyelmet szentelnének”

- közölte az elnöki hivatal a Paraméter szerint.

A szlovák államfő a héten jelenti be, hogy visszaküldi-e a javaslatot a parlament elé, amennyiben nem, május 15-től büntetendő lesz külföldi himnuszt elénekelni, ha nincs ott az adott ország hivatalos küldöttsége.

Egykori Fradi-játékos kezdeményezte a magyar Himnusz betiltását | Alfahír

Mint ismert: Szlovákia egy törvénymódosítás következtében betiltaná más nemzetek himnuszait, tehát a magyar himnusz eljátszását, eléneklését nyilvános rendezvényeken, így a labdarúgó mérkőzéseken is. A törvény ellen azóta felszólalt a Jobbik, az LMP, a Momentum, a DK, de még a kormány is tiltakozását fejezte ki.

Emlékezetes, az EU alkotmányát, a Lisszaboni szerződést, amely egyébként sok területen csökkentette hazánk szuverenitását, szintén olvasatlanul szavazta meg a Fidesz-MSZP nagykoalíció.